2013. november 3., vasárnap

Serie A: Véget ért a Roma nagy menetelése, Torinóban stopot mondtak

Nem sikerült megszereznie zsinórban  tizenegyedik győzelmét az AS Roma, a nagy menetelés és rekordok megszakítója a Torino lett. Pontvesztése ellenére természetesen a Farkasok vezetik a tabellát.  

Torino - AS Roma 1-1 (0-1)
G: Cerci (63.) ill. Strootman (28.)

Az első pillanattól fogva magához ragadta a Roma az irányítást, mely olykor hosszú percekig járatta a labdát anélkül, hogy a hazaiak közbe tudtak volna bökni. Az volt az ember érzése, hogy a Torino bunkerfocira rendezkedett be, és egyetlen fegyverként a kontrákra építenek majd. A listavezető fölénye azonban csupán meddő mezőnyfölénynek bizonyult, egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, míg nem a 28. percben egy remek támadás végén Strootman vette be a hazaiak kapuját. Ezt követően némileg próbált kibontakozni a Torino, ám a bunkerből nem volt olyan egyszerű kitörni. Az embernek az volt az érzése, hogy Cerci játékához nem tudnak felnőni a társak, és mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat.

A második játékrészben aztán nyílt sisakkal felvette a kesztyűt a hazai csapat, melynek meg is lett az eredménye, a 63. percben a góllövőlista második helyezettje Cerci vette be De Sanctis kapuját, ezzel megszakítva közel 800 perce tartó kapott gól nélküli sorozatát. A végjátékban aztán ismét beszorultak a hazaiak, foggal körömmel védekeztek. Egy ízben úgy tűnik büntetőtől fosztotta meg a játékvezető a romaiakat, ezen azonban már kár töprengeni, a sípmester sípja néma maradt. A négy perces hosszabbítás végén felharsant a hármas sípszó, mely azt jelentette, hogy tíz mérkőzéses győzelmi sorozata megszakadt a listavezetőnek, veretlenségét azonban továbbra is őrzi.

Őszi Ádám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése