2013. november 3., vasárnap

Serie A: Otthon égett a Lazio, hét gól és őrületes Sassuolo siker

Elszenvedte első vereségét a Stadio Olimpicoban a Lazio együttese, mely Tözsér Dániel csapatától kapott oktatást a helyzetkihasználásról, míg az újonc Sassuolo egy igen fordulatos mérkőzésen aratott győzelmet a Samp felett. 

Lazio - Genoa 0-2 (0-0)
G: - ill. Kucka (60.), Gilardino (71.-büntető)

Mezőnyben egyik csapat sem tudott nagyobb fölényre szert tenni, a hazaiak azonban jóval több lövéssel próbálkoztak, eredmény nélkül. A gól nélküli első félidőt követően A második játékrészben Kucka talált Marchetti kapujába, majd tizenegy perccel később megduplázta góljainak számát a vendég együttes, mikor is Gilardino büntetőből volt eredményes. A két együttes a tabellán egymás mellett foglal helyet, a fővárosiak hetedikek, míg a Genoa nyolcadik. Tőzsér ezúttal sem kapott helyet még a keretben sem...

Sampdoria - Sassuolo 3-4 (1-0)
G: Pozzi (19.), Eder (64.), De Silvestri (80.) ill. Berardi (49., 51.-büntető, 88.-büntető), Floro (63.)
Kiállítva: A. Costa (51.) ill. -

Nagy szüksége van a pontokra az újonc Sassuolonak, amennyiben benn szeretnének maradni. Ezen cél elérése felé pedig egy lépéssel közelebb kerültek, ugyanis a Samp otthonából sikerült elcseni a három bajnoki pontot. A történet azonban nem volt olyan egyszerű. Az  első játékrész egy gólos hazai előnyt hozott, Pozzi tudott gólt szerezni. A második félidőben aztán jött góleső. A hazaiak kicsit az öltözőben ragadtak, ezt pedig Berardi használta ki egy gól formájában. A támadó aztán két perccel később duplázott. A játékteret Costa kényszerült elhagyni kiállítás védett, a vendégek pedig büntetőből szereztek előnyt. A 63. percben aztán már 1-3 állt az eredményjelzőn Floro is feliratkozott a gólszerzők közé. Nem adta azonban fel a genovai gárda és Eder, majd De Silvestri révén sikerült visszajönni a meccsbe. A végső döfést azonban a Sassuolo vitte be. Berardi mesterhármast jegyzett, második büntetőjét is magabiztosan értékesítette. Győzelmével ugyan még mindig kieső helyen az újonc, de közel állnak ahhoz, hogy elmozduljanak onnan. Sikerült összeszedni magukat és ledolgozni a szezon elején összeszedett hátrányt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése