2013. október 27., vasárnap

Groteszk: Nastasic lett a Chelsea nyerőembere

Hazai sikerrel zárult a hétvége angol csúcsderbije  mely a végletekig kiegyenlített volt. A három bajnoki pont sorsáról egy egyéni hiba döntött.  

Chelsea - Manchester City 2-1(1-0)
G: Schürle (35.), Torres (90+1.) ill. Agüero (49.)

Igazi tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, érezhető volt, hogy a győzelem mellett mindkét csapat a vereség elkerülését is célként tűzte ki. Az első valamirevaló helyzetre a 7. percig kellett várni, ekkor ki híján Torres fejelt gólt. Ezt követően komoly helyzetet a 19. percben jegyezhettünk fel, ekkor Agüero lövése okozott rémületet a londoni publikum számára. Tíz perccel később aztán feljegyezhettük az első igazán komoly ziccert, Torres kapott forintos labdát, ám a spanyol támadó öt méterről a kapu fölé durrantott. Mentségére szóljon, hogy levegőben volt a labda és igen csak nyakatekerten állt a kapunak. Négy minutummal később aztán Hart nyúlhatott maga mögé. Ezúttal is Torres volt főszerepben, a támadó elhúzott a szélen, betört és a középre gurított labdára Schürle érkezett, aki két méterről nem hibázott. Vendég részről Agüero két próbálkozását jegyezhettük fel, a szünetre egy gólos hazai vezetéssel mentek a felek.

A fordulást követően aztán, mintha az öltözőben maradt volna a Chelsea, a City kapujához szögezte a hazaiakat. Négy perc elteltével aztán Agüero rezgette meg a Cech mögött elterülő hálót, az argentin klasszis bombagóllal egyenlített. Az egyenlítő találatot követően visszavettek a csapatok, vagy fogalmazunk úgy, óvatosabbá vált a játék. Helyzet akadt mindkét oldalon, ám óriási ziccert nem könyvelhettünk el. Úgy tűnt, hogy marad az 1-1 és a pontosztozkodás, de Nastasic gondoskodott róla, hogy ne így legyen. A fiatal védő valószínűleg haza szerette volna fejelni a labdát, ám a kifutó Hart mellett elbólintott a játékszert, melyre Torres csapott le és bűntett. Szerencsével tehát, de nyerni tudott a Chelsea, mely ezzel feljött a második helyre.

Tottenham - Hull City 1-0 (0-0)
G: Soldado (80.-büntető)

Swansea - West Ham 0-0

A játéknap másik két esti meccsén csupán egyetlen egy gól született, az is büntető. A Tottenham Soldado 80. percben értékesített tizenegyesének köszönhetően verte hazai pályán a Hull Cityt, míg a Swansea és a West Ham gól nélküli döntetlent játszott.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése