2013. október 27., vasárnap

Serie A: Emberhátrányban lőtt gólt és nyert a Roma

Továbbra is ámulattal nézi a futballvilág az AS Roma együttesét, mely ezúttal sem talált legyőzőre, sőt, olyan akaratról és összetartásról tett tanúbizonyságot, mely előtt kalapot kell, hogy emeljünk. A délutáni meccskavalkád során a címvédő Juve könnyed győzelmet aratott, míg a Sassuolo újra pontot csent idegenből.  

Udinese - AS Roma 0-1 (0-0)
G: - ill. Bradley (82.)
Kiállítva: - ill. Maicon (66.)

Nem volt könnyű helyzetben a listavezető fővárosi klub, mely két vezéregyénisége nélkül, a sérüléssel bajlódó Totti és Gervinho hiányában lépett pályára. Az első játékrész romai fölényt hozott, helyzetek azonban mindkét oldalon akadtak, de gól nem született, így döntetlennel vonulhattak az öltözőbe a felek. A 66. percben aztán minden gyökeresen megváltozott Maicon kiállítása miatt. Ekkore kevesen gondolták, hogy három ponttal megy haza a Roma, de így lett. A 82. percben Strootman átadását váltotta gólra Bradley, aki mindössze négy perccel korábban állt be Boriello helyett. Ezt nevezik nyerő cserének, ugyanis az állás nem változott, a Roma 9/9-es mérleggel öt ponttal vezeti a bajnokságot, gólaránya pedig elképesztő 23-1-es.

Juventus - Genoa 2-0 (2-0)
G: Vidal (23.-büntető), Tevez (36.) ill. -

Könnyed győzelmet aratott a címvédő Juventus, mely ezzel a Napoli együttesével karöltve üldözi a listavezető Roma csapatát. A torinoiak az első félidőt különösen megnyomták, óriási fölényt alakítottak ki, a lövések pedig csak úgy zúgtak a vendégek kapujára. Az első gól azonban rögzített szituációból született, Vidal értékesített egy megítélt büntetőt. A "Zebrák" góljainak számát a nyáron érkező argentin klasszis duplázta meg a 36. percben, mely mint kiderül a végeredményt is jelentette. A második játékrészben csökkent az iram, a Genoa kaput sem tudott találni a mérkőzés egészét figyelembe véve. Tözsért a vendégek nem nevezték a keretbe.

Catania - Sassuolo 0-0 (0-0)

Pontosztozkodással zárult az előrehozott kiesési rangadó, melyen a felek még a hálót sem tudták megzörgetni. A döntetlen természetesen az újonc Sassuolo számára kecsegtetőbb, hiszen idegenben sikerül ismételten pontot lopni.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése