2013. október 27., vasárnap

Megvan az első! - Győzött a Sunderland

Ádáz küzdelem, igazi derbi, ezzel a szavakkal jellemezhetjük a Sunderland-Newcastle összecsapást, mely hazai győzelmet hozott. A hármas sípszó pillanatában óriási volt az öröm a  Stadium of Light lelátóin, áprilist követően nyert ismét a Sunderland.

Sunderland - Newcastle United 2-1 (1-0)
G: Fletcher (5.), Borini (85.) ill. Debuchy (58.)

Teltház és fantasztikus hangulat várta a csapatokat Anglia egyik legősibb és legvérmesebb rangadóján, mely mind a pályán, mind pedig a nézőtéren és sajnos olykor az utcákon is tért hódít magának. A Stadium of Light nézőterén 49 ezren ültek és közel ennyien ugrottak a levegőbe az 5. percben, mikor is Johnson beadását Fletcher fejelte közelről Krul kapujába, ezzel vezetést szerezve a hazaiaknak. A sereghajtó és egyben nyeretlen hazaiak tehát gyorsan előnybe kerültek, azonban a gólt követően magához ragadta a kezdeményezést a Newcastle, mely többnyire beadásokkal próbált operálni, azonban a hazai védelem, vagy éppen a hálóőr Westwood személyében résen volt. Mindkét csapat nagy vehemenciával és lendülettel játszott, igazi lüktető első játékrészt láthatott a népes publikum.

A második játékrészben aztán góllá érett a "Szarkák" fölénye, az 58. percben Ben Arfa labdájára érkezett Debuchy, aki közelről a kapuba pofozta a játékszert. Öt perccel később aztán Cabaye lövése tekeredett fél méterrel a kapu mellé. Az iram némileg csillapodott, a feleken elkezdődött érződni a fáradtság. Az utolsó negyed órára 1-1-es állással fordultak a csapatok. A 81. percben remek helyről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, ami azonban a sorfalban halt el. A 85. percben aztán egy váratlan lövés utat talált Krul kapujába, ezzel pedig óriási gátat szakítva át a Sunderland szurkolók szívében. A gólszerző a cserenként pályára lépő Borini volt, aki fantasztikusan találta el a labdát, melyet zsinóron húztak a bal felsőbe. Pár perccel később megkezdődött a népünnep a stadionban...

Ezzel tehát megszerezte első győzelmét a Sunderland, mely elmozdult az utolsó helyről, megelőzve a 3 pontos Crystal Palace gárdáját. A Newcastle lett tehát az a gárda, mely asszisztált a Sunderland első győzelméhez.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése