2013. október 27., vasárnap

Higuain büntetői három pontot értek a Napolinak

A vasárnapi játéknap nyitómeccsén egy tizenegyesekkel tarkított igen lagymatag hangulatú mérkőzésen gyűjtötte ne a Napoli a három bajnoki pontot a Torino ellenében. Mindkét büntetőt jogosságát lehet vitatni. 

Napoli - Torino 2-0 (2-0)
G: Higuain (14.-büntető, 32.-büntető)) ill. - 
Kiállítva: - ill. Basah (87.)

Sérült játékosai miatt igen csak felforgatott, tartalékos felállásban érkezett meg a Torino a pályára. Az első igazán nagy helyzetre a 12. percig kellett várnunk, ekkor Bellomo hagyta ott Mertens előtt a lábát, aki átesett rajat, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A végrehajtó Higuain volt, aki magabiztosan lőtte a Napoli idei első büntetőjét a jobb felsőbe. Tíz perccel később aztán az argentin gólszerző pórálkozott 21 méterről, lövése pedig kicsivel suhant el a jobb kapufa mellett. Pár perccel később ismét a Real Madrid korábbi támadója volt főszerepben, sikerült befordulnia védője mellett, lövését azonban Padelli hárította. A 32. minutumban aztán ismételten Higuain állhatott a labda mögé és végezhetett el büntetőt, miután egy lövés Glik kezén halt el. Az esetet a játékvezető tovább engedte, már a vendégek hozták a labdát, mikor is visszafújta az esetet, az alapvonali partjelző jelzése alapján. Higuain magabiztosan a bal alsóba vágta a labdát.

A félidő végére aztán felpörögtek az események, előbb Insigne kapott tért ölelő átadást, melyet a kapuból kifutó Padelli elvétett, így a kapu üresen tátongott, a hazaiak játékosa azonban elkönnyelműsködte a helyzetet. Négy perccel később Cerci szabadrúgását hárította Reina, majd két perccel az első félidő vége előtt Glik vágta a labdát fölé 11 méterről fordulatból. Összességében a Torino sokkal többet birtokolta a labdát, de mindhiába, ugyanis ez meddő mezőnyfölény volt csupán, míg a Napoli két tizenegyesén mindegyiken lehetne vitatkozni.

A fordulást követően aztán a 49. percben Hamsík került nagy helyzetbe, a csatár azonban eltörte a labdát, mely keresztbe elgurult a kapu mellett. Nem játszott jól egyik fél sem, a találkozó egészen unalmassá vált. A 63. percben Baretto lövése ment mellé, Reina nem kényszerült játékba avatkozni.  Hat perccel később Mertens lövésénél kellett nagyot nyújtóznia Padellinek, aki nagy bravúrral szögletre tolta a játékszert. A 78. percben aztán Reina védett nagyot  Meggiorini lövését követően, majd a kontrából a túloldalon Callejon került ziccerben, azonban egy az egyben rontott és kapu mellé gurított. A 87. percben aztán Basah rántotta lee Pandevet, amiért a játékvezető pirosat ítélt, ezzel pedig tíz emberrel fejezték be a meccset a vendégek. A három pontot így is könnyedén tette zsebre a Napoli, melynek szurkolói a mutatott játékkal nem feltétlenül lehetnek elégedettek.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése