2013. szeptember 21., szombat

Premier League: Otthon szenvedte el első vereségét a Liverpool, meglopta a szarkákat a Hull

Az angol labdarúgó  bajnokság (Premier League) 5. fordulójának szombati játéknapján a listavezető Liverpool az eddig sötét lóként menetelő Southampton gárdáját fogadtan, míg a Newcastle vendége a Hull City volt, mely nem bizonyult jó vendégnek. 

Liverpool - Southampton 0-1
Gólszerző: - ill- Lovren (53.)

A Szentek eddig igen gólszegény meccseket játszottak, eddigi négy bajnokijukon mindössze négy találat esett, ez a mérleg pedig a mai napon sem változott, öt meccs, öt gól. Ami az eredményt illeti az már sokkal fontosabb, ugyanis a listavezető és remek szezonrajtot produkáló Liverpool hazai környezetben szenvedte el első vereségét. Nem tudott ellenfele fölé nőni és egy kiegyenlített meccsen Lovren 53. percben szerzett találata döntött, melynek köszönhetően a Southampton a több meccs alakulásától függetlenül a felsőházban vert tanyát. A Liverpool pedig minden bizonnyal elveszíti vezető pozícióját, a legnagyobb sansza az Arsenal, Tottenham duónak van a posztra.

Newcastle - Hull City 2-3
Gólszerzők: Remy (10., 44.) ill. Brady (26.), Elmohamady (48.), Aluko (76.)

Tigrisre vadásztak a Szarkák, azonban a "tollasoknak" túl nagy falatot jelentett a "vérmes ragadozó", mely rossz vendégnek bizonyult és egy végletekig kiélezett fordulatokban igen gazdag meccsen idegenből rabolt három bajnoki pontot. Remy úgy tűnt a meccs hőse lesz, duplájának köszönhetően a félidőben 2-1 állt az eredményjelzőn, azonban a második félidőben jött a hideg zuhany és a fordítás. A Newcastle továbbra sem tud a felsőház élcsapatai közé kerülni, sőt ha így folytatják akkor még az a bizonyos felsőház is veszélybe kerülhet. 

Rémy első találata volt a Newcastle 5000. elsőosztályú találata.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése