2013. szeptember 21., szombat

PL: Lukaku és Baines a hős, immáron csak az Everton veretlen

Az angol labdarúgó bajnokság (Premier League) 5. fordulójának szombati játéknapján Londonba a Kalapácsosokhoz látogatott az eddig még veretlen Everton, míg Gera Zoltán csapata a West Brom a sereghajtó Sunderland együttesét fogadta. 

West Ham - Everton 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Morrison (31.), Nobel (77.-büntető) ill. Baines (62., 83.), Lukaku (85.)
Kiállítva: Nobele (82.)

Igen fordulatos meccset játszottak a felek az Upton Parkban, ugyanis a találkozó öt gólt hozott, a vendégek pedig két ízben is vesztett helyzetből álltak fel és fordították maguk javára a meccset. Morrison első félidei góljára sokáig nem volt válasz, csak néhány veszélyes próbálkozás, míg nem a 62. percben Baines tudott egalizálni. A meccshőse is lehetett volna Nobel, aki a 77. percben büntetőből ismét vezetést szerzett csapatának, azonban kiállítása miatt negatív hőssé vált. A vendégek egyből büntettek, egy perccel az ominózus kiállítást követően Baines duplája egyenlítést ért, majd pedig két perccel később a kölcsöncsatár Lukaku tette fel csapata teljesítményére a pontot. Ezzel három ponttal távozott az Everton, mely egyedüliként veretlen már csak a ligában, ám veretlensége ellenére csak ötödik a gárda jelenleg, ugyanis három döntetlennel kezdődött a szezon. A hazaiak nagyon bánhatják a végjátékot...

West Brom - Sunderland 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Sessegnon (20.), Ridegewell (76.), Amalfitano (90+3.) ill. -

Gere Zoltán még a tartalékok közt szerepel, csapata azonban nélküle is éldegél, szó szerint, hiszen nem volt jó a szezonrajt, azonban a bűn rossz Sunderland nekik sem jelentett gondot és könnyedén három góllal sikerült abszolválni a szezon első győzelmét, melynek köszönhetően elmozdult a csapat a kiesést jelentő helyekről. A Sunderland kilátástalanul rossz formát mutat, ha nem lesz gyors változás, hamarabb a kiesés szélén találhatják majd magukat, mint azt gondolta volna bárki is.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése