2013. június 4., kedd

Hivatalos: Jesus Navas a Manchester City játékosa

Sejteni lehetett, hogy Jesus Navas Manchesterbe teszi át székhelyét, hiszen korábban a játékos és a City is elismerte, hogy érdeklődnek egymás iránt. Nos, a love story egyetlen akadálya a két klub közti megegyezés volt, ám ez sem szabott gátat és az üzlet megköttetett. 

A vezető angol sportlapok mellett a Sevilla honlapja is elismerte, hogy megegyeztek Navas átigazolási ügyében és már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok vannak hátra ahhoz, hogy a spanyol válogatott szélső a felkészülést a Manchester City gárdájánál kezdje meg.

A vételárról két verziót is hallani lehet, egyesek 17 millió fontról, plusz későbbi juttatásokról beszélnek, míg euróban meghatározva 25 milliós árat rebesgetnek. a font és az euró közötti különbség, illetve a plusz juttatás figyelembevételével megállapíthatjuk, nagyjából egybemutatóak a számítások.

Jesus leigazolása igen csak megerősíti azon pletykákat, mely szerint Mancini megüresedő kispadját Manuel Pellegrini veheti át. 

Meg kell jegyezni, hogy most először indul nagy kalandra, hiszen a 27 esztendős szélső Sevilla nevelésű játékos. Egészen 2000-ig kell visszamenni, ekkor csatlakozott az ifjúsági csapathoz, majd pedig 2003-tól a felnőtt csapat oszlopos tagjává vált folyamatosan. Majdnem 300 meccsen szerepelt a klub színeiben, eredménysora pedig kiváló, hiszen két UEFA-Kupa győzelem, egy UEFA-Szuperkupa cím és két spanyol kupa győzelemnek is részese volt. A mögöttünk álló szezonban 36 meccsen játszott, és bár gólt nem szerzett, de hat gólpasszt adott és nagyon értékes tagja volt a csapatnak mezőnyben.

Navas ott van a spanyol válogatott Konföderációs Kupára készülő kertében.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése