2013. június 4., kedd

Elhagyta a PSG együttesét a csapatot kilenc esztendeje szolgáló védő - hivatalos

Egy korszakos egyéniségét vesztette el a mai nap folyamán a PSG labdarúgócsapata Sylvain Armand távozásával. A 32 esztendős francia védő marad a ligában. 

Mint az ismeretes a PSG együttesénél nagy tervek vannak, a klub megnyerte a bajnokságot és már idén is szépen muzsikált a Bajnokok Ligájában. A fő cél azonban a trófea megnyerése lenne, és ennek érdekében sztárok tömkelegét szerződtette tavaly a párizsi klub. Ez azonban áldozatokkal járt, hiszen olyan játékosok kerültek ki a kezdőből, akik eddig a csapat korszakos alakjai voltak. Ez történt Armanddal is, aki székhelyét  a Stade Rennais együtteséhez tette át.

A francia klub ingyen szerezte meg a a 32 esztendős belsővédőt, akinek szerződése lejárt a párizsi klubbal és az nem került meghosszabbításra. Sylvain a PSG igazi korszakos játékosa, hiszen 2004 óta a csapat védelmének tengelyében játszott egészen a mögöttünk álló szezonig, ahol többnyire epizódszerep jutott számára.

Olyan vetélytársat kapott, mint például Thiago Silva, illetve a csapatba kerülésért kellett még harcolnia két másik játékossal is, a francia Sakho és a brazil Alex személyében. A szezon során a Bajnokok Ligájában csupán kétszer lépett pályára csereként és mindössze 16 percet kapott, míg a bajnokságban 18 meccsen azért lehetőséghez jutott, ezen meccsek közül 17 alkalommal kezd bolt, egyszer be, hétszer pedig lecserélték.

Jól tette, hogy eligazolt, be kellett látnia, hogy ha játszani szeretne, akkor itt a váltás ideje. Jó döntést hozott!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése