2013. június 3., hétfő

Két riválisának gyöngyszemét csábította magához a nemrégiben meggyengülő Porto

A cím tán erős, hiszen nem a az Estoril Praia és a Pacos Ferreira a Porto legfőbb riválisa, de mindkét együttes nagyon jó szezon tudhat maga mögött. A Praia az ötödik, míg a Pacos a dobogó harmadik fokán végzett, és mindkét együttesben volt játékos aki igen kimagasló teljesítményt nyújtott. A Monaco már bevásárolt, hiszen elvitte Moutinhot és és Rodriguezt,  helyüket pedig pótolni kell. 

A fent említett két játékosért egészen elképesztő 70 millió eurós összeget tett la a francia klub, így a Porto most tud miből gazdálkodni. A csapat amúgy sem arról híres, hogy kész játékosokat igazol drágán, inkább fiatal tehetségekből építi csapatát, majd pedig a vételár sokszorosáért továbbadja azokat. A két friss igazolás is beleillik ebbe a képbe.

A 24 esztendős portugál középpályás Licá, rendes nevén Luís Carlos Pereira Carneiro az  Estoril Praia együttesét hagyta el a Porto hívó szavára. Ami pedig a mögöttünk lévő szezont illeti, csapata alapembere volt, mind a 30 bajnoki meccsen pályán volt kezdőként és csupán négy alkalommal cserélték le. Kiváló a széljátéka, 6 gólja mellett 3 alkalommal szolgálta ki a társakat.

A másik érkező nála is fiatalabb, hiszen Josué Pesqueira mindössze 22 esztendős. Számára nem ismertlen a közeg és a környezet, hiszen ifjúsági karrierjének egy részét a Porto csapatánál töltötte. pontosan szólva 2007-2009.ig az ifjúsági csapat tagja volt, majd pedig 2009 és 2011 között a felnőtt csapat keretéhez tartozott, ám pályára nem lépett, mindvégig kölcsönben szerepelt, míg nem a Pacos  Ferreira le nem igazolta. A mögöttünk álló két szezonban rendesen kikupálódott, igaz nem feltétlenül volt teljes mértékben alapembere csapatának. Összesen 23 meccsen játszott és ebből 18 alkalommal volt kezdő, ezen meccseken pedig három gólpasszig jutott. Jelenleg portugál u21-es válogatott, kíváncsian várjuk, mit nyújt majd az előttünk álló szezonban. A vételárát neki sem hozták nyilvánosságra.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése