2013. június 24., hétfő

Félgőzzel aratott spanyol diadal, kiütéssel hozta Tahiti elleni meccsét Uruguay

Lényegében tudni lehetett, hogy i fog történni és hogyan alakul a csoport állása a harmadik fordulót követően, de természetesen a meccseket le kell játszani, hiszen mindig születhetnek csodák. Nos, ezúttal a papírforma érvényesült, a spanyol csapat félgőzzel könnyedén elintézte Nigéria legjobbjait, míg a tartalékos Uruguay könnyedén lépte le Tahiti amatőrjeit.  

Mindkét találkozón nagyon hamar megszületett az első találat. A spanyolok vezető találatát Alba szerezte a 3. percben, míg Uruguay gólja Hernandez nevéhez fűződik, aki a későbbiekben parádézott. A spanyolok 1-0-val vonulhattak a félidőbe, úgy, hogy Fabregas kapufája mellett több nagy lehetőséget is sikerült kialakítaniuk és elpuskázniuk, míg Nigéria kevesebbszer de szintén helyzetbe került, ám eredménytelenül. Áttekintve a másik találkozóra konstatálhattuk, hogy 4-0 áll az éredényjelzőn, így ha Nigéria nem tesz valami nagy csodát, akkor jön a papírforma. Uruguay együttesében a negyedik, vagy ötödik számú csatárnak mondható Hernandez pedig már mesterhármasnál járt a lefújás pillanatában, a csapat negyedik gólja pedig Perez nevéhez fűződik.

A spanyolok a második félidőt sem vették túl acélosan, elég álmoskás volt a meccs irama, de Nigéria így sem tudott mit kezdeni, a Xavi vezette haddal. Az első félidőben még jött egy-egy próbálkozás Mikeléktől, de ezek már a második játékrészre elmaradtak. Torres remek cserének bizonyult, a Del Bosque által favorizált Soldado helyére érkezett érkezett és két perc elég volt neki a gólszerzéshez, ezzel pedig mindent elöntött. Egy remek bal oldali beadást fejelt a kapu jobb oldalára. Ezzel még nem volt vége a góloknak, Jordi Alba duplázni tudott védő létére, a 88. percben ő adta meg a kegyelemdöfést a Szuper Sasoknak, akik ezzel búcsúztak a tornától. A másik meccsen, Uruguay csakúgy mint az első félidőben most is négyet gurított, Hernandez meglőtte negyedik gólját, míg a csereként beálló Suarez is gurított kettőt. Emellett  pedig még Lodeiro iratkozott fel a gólszerzők közé.

'B' csoport 3. forduló:
Nigéria - Spanyolország 0-3 (0-1)
Fortaleza, Castelão
Játékvezető: Joel Aguilar (salvadori)
Nigéria: Enyema - Elderson, Omeruo (Egwueke 12.), Oboabana, Ambrose - Ogude, Mikel, Mba (Ogu 63.) - Musa, Ideye, Akpala (Gambo 71.)
Spanyolország: Valdes - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Iniesta, Busquets, Xavi - Pedro (Villa 75.), Soldado (Torres 60.), Fabregas (Silva 54.)
Gólszerzők: - ill. Alba (3., 88.), Torres (72.)
Sárgalap: - ill. -
Kiállítás: - ill. -

Uruguay - Tahiti 8-0 (4-0)
Recife, Cidade da Copa
Játékvezető: Pedro Proenca (portugál)
Uruquay: Silva - Scotti, Coates, Aguirregaray - Perreira, Perez, Gargano, Eguren - Ramirez (Suarez 69.), Hernandez, Lodeiro
Tahiti: Meriel - Simon, Tehau, Vallar, Ludivion, Aitamai (Lemaire 53.)- Caroine, Vahirua, Hyanine (Tihoni 87.), Chong Hue - Tehau (Atani 71.)
Gólszerzők: Hernandez (2., 24., 45., 67.-büntető), Perez (27.), Lodeiro (61.), Suarez (82., 90.) ill. -
Sárgalap: Scotti (41.), Gargano (84.) ill. Ludivion (8.), Vallar 49.), Chong Hue (66.)
Kiállítás: Scotti (51.) ill. Ludivion (59.)

A 'B' csoport végeredménye:
1. Spanyolország 3 3 0 0 15-1 9 pont
2. Uruguay 3 2 0 1 11-3 6 pont
3. Nigéria 3 1 0 2 7-6 3 pont
4. Tahiti 3 0 0 3 1-24 0 pont

Az elődöntők párosítása:
Brazília - Uruguay (június 26.)
Spanyolország - Olaszország (június 27.)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése