2013. június 24., hétfő

Európa Liga: Montenegói kaland vár a Vidire is - ellenfélmustra

Csakúgy mint a Budapest Honvéd a Videoton együttese is Montenegróba látogat, hogy vegye az első akadályt a főtáblára vezető úton. az ellenfél egy középcsapat, mely a kupaszereplésével harcolta ki az Európa Liga indulás jogát.  

Persze ne becsüljünk le egy csapatot sem, de ha választani kell, ki kapott nehezebb ellenfelet akkor a Honvéd járt rosszabbul. Persze a csapatok átalakulhatnak! Az ellenfél a Mladost Podgorica csapata lesz, mely a 6. pozícióban végzett a bajnokságban mérlege pedig 9 győzelem 12 döntetlen és 12 vereség volt a gólarány pedig igen negatív 39-48, viszont a kupaszereplés már jobban sikerült és itt is csupán két meccsen dől majd el a párharc.

A csapatnak még soha nem sikerült kijutnia a nemzetközi porondra, így a Videoton lesz az első, akivel megmérettetik majd tudásukat Európában. Egy biztos, a Vidinél jobban örülnek az ellenfélnek, mint a túloldalon.

A csapatok kereteinek összértékét tekintve nem említhetjük egy lapon a két gárdát, hiszen a Vidi 13,25 millió eurót ér, míg a Mladost Podgorica csupán 2,87 milliót.

Ami pedig a továbbjutást illeti, a párharc győztese fix ellenfelet a szlovák Senica csapatát kapja. Emlékezhetünk rájuk tavalyról is, ők voltak azok, akik kiejtették az MTK együttesét. 

Sok sikert kívánunk a Videoton csapatának és természetesen továbbjutás!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése