2013. június 24., hétfő

Európa Liga: Belehúzott a Loki, jön a norvég éllovas... ! - ellenfélmustra

A DVSC-Teva együttesének kupagyőztesként nem kell részt vennie az első selejtezőkörben, hanem csupán a második fordulóban kapcsolódnak be az Európa Liga főtáblájáért folyó harcba. Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen a Loki jól belehúzott, az egyik lehet legnehezebb ellenfelet kapta a norvég listavezető személyében.  

Ez ez együttes pedig nem más mint a Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset gárdája, mely a 2012-es szezonban második helyen végzett a norvég bajnokságban, idén pedig 13 fordulót követően vezetik a bajnokságot 19 szerzett ponttal, tehát mérlegük 9 győzelem 2 döntetlen és 2 vereség, emellett a gólarányuk pedig 26-9, ami igen csak jónak mondható. A liga legtöbb gólját lőtték, illetve a legkevesebbet is kapták.

Ha a norvég liga, más néven (Tippeligen) góllövőlistájára ránézünk, megállapíthatjuk, hogy a csapatnak nincsen jelenleg kiemelkedő gólzsákja, a találatok megoszlanak. A 26 találaton 9 játékos osztozik, a legtöbbet Diamande jegyzi, őt követi Vilsvik, majd pedig hárman is három gólosak, köztük van Kovács Péter is, aki az előző idényben gólkirály volt.

Ami nagyon rossz hír a Loki számára, hogy míg hazánkban szünetel a bajnokság és csupán edzőmeccsekkel lehet készülni, addig a Strömsgodset nagyon is egyben van és hétről hétre tétmérkőzéseket játszik.

Ami a Strömsgodset nemzetközi porondon való szereplését illeti, a klub eddig nem mutathat fel sok sikert, szinte semmit. A 21. században csupán eddig egyszer, még a 2011-2012-es szezonban selejtezhettek, akkor a harmadik selejtezőkörben az Atletico Madrid csapatát kapták, mely összesítésben 4-1-el búcsúztatta őket. Ezen kívül ahányszor elindultak, csupán egy fordulót játszottak, hiszen mindig a búcsúzó csapatok táborát erősítették, kizárólag az 1998-1999-es szezont, ahol az első körben kiejtették az Aston Villa csapatát, ám a Hapoel Tel-Aviv a végállomást jelentette.  De ne feledjük, ez a múlt, és ez egy másik Strömsgodset!

Ami a két csapat keretének piaci értékét illeti, a mérleg  igencsak a norvégok javára billen, hiszen a Strömsgodset összértéke 13,15 millió euró, míg a Loki  8,02 millió eurót ér.

Ami pedig szintén a Loki ellen szólhat az a pálya, hiszen a kinti meccset majd műfüvön vívják a felek...

Egy kis magyar-norvég kupatörténet az utóbbi évekből:
2011-2012: második selejtezőkör Ferencváros - Aalesund 3-4 (hosszabbítás után)
2011-2012: második selejtezőkör Paks - Tromsø 4-1

Ha továbbjut a Debrecen, akkor a harmadik körben is kiemelt lesz.

Sok sikert és továbbjutást kívánunk a Lokinak!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése