2013. június 24., hétfő

Európa Liga: Montenegróba utazik a Honvéd - ellenfélmustra

Délre kell utaznia a Budapest Honvéd együttesének, hiszen csakúgy mint a Videoton ők is montenegrói klubot kaptak ellenfélül az első fordulóban. Nem a legkönnyebb feladat lesz, de a vezetőedző Rossi bizakodó.  

Az ellenfél nem más, mint az FK Čelik Nikšić együttese, mely az idei Prva Crnogorska Liga kiírásában a harmadik helyen futott be, így kivívva a az Európa Liga indulás lehetőségét. A mérleg 33 meccs 15 győzelem, 8 döntetlen és 10 vereség volt, melyhez 41-35-ös gólarány párosul. 

Azt, hogy a párharcot hol kezdik a felek nem lehet tudni, hiszen három montenegrói klub is egy napon játszik otthon, ezt pedig az UEFA szabályai nem engedik, így vagy a Videoton, vagy pedig a Honvéd párharca megfordul majd.

Múltját tekintve nem beszélünk túl nívós csapatról, sem honi, sem pedig nemzetközi szinten. Ami  a nemzetközi porondot illeti, eddig egyetlen egyszer szerepeltek az Európa Ligában, tavaly a Borac Banja Luka (bosnyák) klubot verték ki az első körben idegenben lőtt több góllal, azt követen pedig csúnya pofonba futottak bele, összesítésben 11-2-re búcsúztatta őket a Metalurg Donetsk együttese.

A két klub játékoskeretének becsült értéke a Honvéd javára hajlik, hiszen a Čelik Nikšić játékoskerete 2,45 millió euró, míg a Honvédé több mint  a duplája 5,5 millió euró.

A párharc győztese a Hibernians (máltai)/Vojvodina (szerb) továbbjutójával vívhat majd meg, mondani sem kell, a favorit a szerb együttes.

Sok sikert kívánunk a Honvéd együttesének és továbbjutást!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése