2013. június 24., hétfő

Dinamo Kijev: 11 millió euróért érkezik a gólzsák

Jó pár nappal korábban arról számoltunk be, hogy a PSV Eindhovan holland csapára Jeremain Lens a Dinamo Kijev csapatát választotta és elhagyta klubját. A felek nem hozták nyilvánosságra az összeget. Ekkor azt firtattuk, hogy a klub korábbi fénye megtört és szeretnék felvenni a versenyt ismét a Shakhtar Donetsk csapatával. Nos, úgy tűnik ennek érdekében minden követ megmozgatnak. 

A minap éppen távozott a klub egyik támadója a brazil Raffael személyében, aki 5 millió euró ellenében a Mönchengladbach csapatát választotta. Viszont nem kellett sokat várni az utód bejelentésére, ugyanis hivatalosan bejelentették a Kongói DK válogatott csatárának Dieumerci Mbokani érkezését, akivel az Anderlecht igen csak jó üzletet csinált.

Annak idején 2011-ben 3 millió eurót adtak a Monaco együttesének, hogy aztán most 11 millióért adjanak túl rajta. Piaci értékét tekintve amúgy 8 millió euróra taksálják  Mbokani árát aki fantasztikus szezont tudhat maga mögött. A belga bajnokság alapszakaszában 19 meccsen 17 gólt és három gólpasszt jegyzett, emellett pedig a nemzetközi porondon és a válogatottban is remekül szerepelt. összességében 41 meccsen 29 alkalommal volt eredményes és 8 asszisztot osztott a társaknak.

A 27 esztendős támadó 4 esztendős szerződést írt alá új klubjához.

Őszi Ádám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése