2012. szeptember 6., csütörtök

Fantasztikus Arsenal bástya, eldördültek az első ágyúlövések is

Az Arsenal labdarúgócsapata jelentős változásokon ment át a nyár folyamán, említsük csak meg azt, hogy két kulcsjátékosuk, a középpályán remekelő Song és és a tavalyi szezon gólkirálya Robin van Perise is elhagyta a csapatot. Előbbi Barcelonába, utóbbi pedig a Manchester United csapatához igazolt. Érkezők is voltak, csatárposzton Giroud és Podolski, irányító posztra pedig Cazorla érkezett. A mester Arsene Wenger nem számol Bendtnerrel a továbbiakban sem ő a Juve kölcsönjátékosa opciós joggal, Arsavin pedig szabadon távozhat. Na elég is a nyári történésekből, hiszen tombol a szezon. 

A szakemberek, szurkolók és az ellenfele, riválisok is óva intették a csapatot, leírták, sokan nem bizakodtak az idei szezont illetően. Nos, három fordulót követően kijelenthető, hogy bástyaként álló védelem áll az ágyúk mögött, melyek két fordulót várattak magukra, aztán eldördültek. Az első két fordulóban a csapat a a Sunderland, majd pedig a Stoke csapatával játszott gól nélküli döntetlent. A szakemberek felfigyeltek és kiemelték a csapat védekezését, ami nagyon jónak tűnik, mondhatni kőfalként áll eddig. a támadójátékkal voltak problémák, fejetlenség és összeszokatlanság látszott, de összességében jónak mondható volt a kép.

A harmadik fordulóban a Liverpool otthonába látogattak Cazorlaék és a legtöbben úgy vélték, eljön a kapott gólok ideje, megszületik az első Arsenal vereség. Lássuk be akár milyen csapatról  legyen szó Real Madrid, Inter, Chelsea, a liverpool otthonába nem nyerni járnak a csapatok. A bajnokságot a pool is nagyon gyengén kezdte egyébként ez megjegyzendő ha csak fél mondat erejéig is. A találkozón az ágyúsok akarata érvényesült, irányítottak és a védelem kitűnően működött ezúttal is. Kapott gól nélkül hozták a találkozót na és három ponttal távoztak, hiszen a támadógépezet beindult, úgy tűnik kezd összeállni és a két új szerzemény Podolski és Cazorla találatai jelentették a három pontot. 

Kiemelendő a csapatban Cazorla teljesítménye, a spanyol világbajnok igazi vezéregyéniség már most, fantasztikusan lát a pályán, felvette a ritmust és a passzpontossága, a statisztikai mutatói is remekek. Eldördültek tehát az első ágyúlövések, melyek célt is értek az ellenség várában, viszont a csapat még mindig nem  kapott gólt. Immáron három mérkőzése, a hosszabbításokat beleszámítva több mint 250 perce.

Felmerül a kérdés, milyen szezonra számítotok a csapattól, az első mérkőzéseket látva, hányadik helyen végezhetnek a Premier League idei küzdelmeiben?

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése