2012. augusztus 23., csütörtök

BL: Közel a főtáblához a Debrecent kiejtő BATE és a Málaga együttese, a többi párharc szoros

A keddi öt mérkőzést követően szerdán lejátszották a másik öt BL meccset. Ez a kör már a főtáblára kerülésért megy. Tegnap több csapat fél lábbal már a főtáblára kerül idegen béli győzelmével, ez a szerdai meccsekre nem igaz, nézzük milyen eredmények születtek.  

A Debrecent búcsúztató BATE otthon nyert 2-0-ra a Lencse Lászlót a soraiban tudó izraeli bajnok Shmona ellen. A mérkőzésen a magyar támadó kezdő volt és 74 percet töltött a pályán. A fehérorosz csapat ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a főtáblára jutásért, az izraeli csapatnak nagy fordításra van szüksége a visszavágón  helyzetüket pedig nehezíti, hogy nincs idegenben lőtt góljuk. 

BATE Boriszov (fehérorosz)–Hapoel Ironi Kirjat Smona (izraeli) 2–0 (Rogyionov 29., 78.)

Ugyan csak 2-0-ás sikert aratott hazai pályán az anyagi gondokkal küzdő Málaga csapata, mely a görög Panathinaikos ellen diadalmaskodott. Mondani sem kell, hogy anyagilag nagyon jól jönne a spanyol klubnak, ha a BL főtáblára kerülnének. A görög fordításhoz nagy bravúr kell, nincs idegenben lőtt góljuk, de hát ha Görögország akkor dráma, minden megtörténhet és a Pana ultrái 12. játékosnak számítanak majd a visszavágó során.

Málaga (spanyol)–Panathinaikosz (görög) 2–0 (Deminchelis 17., Eliseu 34.)

A Juhász Rolandot nélkülöző belga bajnok Anderlecht egy gólos hátrányban várja majd a hazai visszavágót, hiszen 2-1-es vereséget szenvedtek Cipruson az AEL Limassol otthonában. Van idegenben lőtt gól, könnyen elképzelhető a fordítás.

AEL Limassol (ciprusi)–Anderlecht (belga) 2–1 (Dosa Júnior 34., Rui Miguel 72., ill. Mbokani 62.)

Nagyon erős, kiegyenlített párharcnak ígérkezett a Braga-Udinese kettős csatája, melyből eddig az olasz csapat jött ki jobban. Igaz döntés nem született az 1-1-re végződő találkozón, de az udinei csapatnak sokat számíthat az idegenben szerzett gól. Egy biztos a portugálok nyerni utaznak majd olasz földre...

Sporting Braga (portugál)–Udinese (olasz) 1–1 (Ismaily 68., ill. Baszta 23.)

Az utolsó párharcban mondhatni szomszéd várak rangadóját rendezték, az egykori Jugoszlávia Szlovénia és Horvátország bajnoka csapatot össze tegnap este. A mérkőzést 2-1-re a Dinamo Zagreb csapata nyerte, ez a csekély előny nem biztos, hogy elég lesz a továbbjutáshoz, a visszavágón kiderül, ki nyeri a presztízs csatát.

Dinamo Zagreb (horvát)–NK Maribor (szlovén) 2–1 (Cop 10., Badelj 74., ill. Badelj 39. – öngól)

Ezzel mind a tíz párharc első mérkőzése lezajlott, a visszavágókat követően kialakul a Bajnokok Ligája idei mezőnye és jöhetnek a csoportbeosztások.

Szerző: Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése