2012. augusztus 23., csütörtök

Beharangozó: Egy remek formában lévő Brugge lesz a Loki ellenfele

Ma este a Vidi mellett egy másik magyar csapatnak a Debrecennek is szurkolhatunk. A Loki csak úgy mint a Vidi az Európa Liga utolsó selejtezőkörében játszik. Ellenfele a remek formában lévő Club Brugge lesz, a párharc első felvonását itthon játssza a magyar bajnok. A párharc esélyese a belga csapat, ám nézzük a csapatok hogyan jutottak el idáig, milyen formában vannak, illetve milyen egymás ellen múlttal rendelkeznek.  

A Debrecen a BL selejtezőn első körében kiverte az albán bajnok Skenderbeu csapatát egy idegenbeli 1-0-ás vereséget követően hazai pályám magabiztos 3-0-ás sikerrel. Ez után következett a BATE csapata, mellyel idegenben 1-1-es döntetlent játszottak, hazai pályán pedig 2-0-ra vereséget szenvedtek és kiesetek. Így került eggyel lejjebb az Európa Liga utolsó selejtezőkörébe. A bajnokságban 4 mérkőzésből 3 megnyert, egyet pedig elveszített a Debrecen. Láttuk már jobban játszani a csapatot, reméljük ma este megmutatják mit is tudnak.

Az ellenfél a Club Brugge remek formában van, vezeti a belga bajnokságot négy forduló elteltével. A csapat még veretlen 3 győzelem mellet egy döntetlen szerepel a neve mellet. Csak úgy mint a Debrecen ők is a Bajnokok Ligája selejtezőjéből érkeztek. A msáodik körben csatlakoztak és a Köbenhavn csapatával szemben maradtak alul úgy, hogy idegenben 0-0-át értek el, hazai pályán pedig 3-2-re kikaptak. 

A két csapatnak van egymás elleni múltja még 2004-ből Európa Liga mérkőzésen egy 0-0-ás mérkőzés mellet egy 1-0-ás belga siker született. Ha minden úgy történik, ahogy azt mi szeretnénk, akkor a Loki elégtételt vesz a nyolc évvel ezelőtti vereségért.

Szerző: Őszi Ádám


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése