2015. január 24., szombat

Shaqiri és Podolski után újabb kulcsjátékost vehet az Inter

Félszezonnál jár az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), az Inter szurkolói, illetve vezetői pedig nem repeshetnek a boldogságtól, a csapat ugyanis mindössze a kilencedik. Ennek tükrében a klub igen aktív a téli átigazolási piacon és úgy fest, hogy Lukas Podolski és Xherdan Shaqiri után újabb kulcsember érkezhet. 

Mind a Corriere dello Sport, mind pedig a tuttomercatoweb.com arról értesült, hogy a milánói klub tárgyalásai révbe értek horvát földön azt követően, hogy Lucas Leiva megszerzése dugába dőlt a liverpooli vörösökkel.

Napokon belül aláírhatja szerződését a Dinamo Zagreb ásza, a horvát válogatott irányító Marcelo Brozovic. A felek, illetve a klubok megállapodtak, 3 millió euró ellenében 18 hónapos kölcsönszerződés dokumentumára kerülhet aláírás, amennyiben az orvosi vizsgálaton átmegy a 22 esztendős passzgép. Ezt követően élhet majd vásárlási jogával az Inter, mely 5 millió euró lesz.

Brozovic megszerzése nem kis fegyvertény lenne, ugyanis a nyáron az Arsenal konkrét ajánlatot tett, míg az AS Milan a Napoli és a Valencia sem közömbös a labdarúgó iránt, mindegyik klubnál el tudnák képzelni a közös munkát.

Ami a piaci viszonylatokat illeti, a német transfermarkt.de legutóbbi becslései alapján Brozovic játékjoga 5,5 millió eurót ér. Fontos szempont, illetve fegyvertény lehet, hogy Mateo Kovaciccsal jól ismerik egymást, hiszen mindketten a Dinamo kiválóságaiként szereztek maguknak hírnevet, az összeszokottsággal  gond nem lehet.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése