2015. január 24., szombat

FA-Kupa: Bombameglepetések sora, kiesett a Manchester City

Elképesztő mérkőzést hozott az Etihad gyepén a Manchester Cits és a Middlesbrough összecsapása az FA-Kupa negyedik fordulójában. Hatalmas meglepetésre kizúgott a Premier League regnáló bajnoka, s hát ezen cikk csak a délutáni mérkőzések felét hivatott részletesen bemutatni, eláruljuk, hogy csillaghullás volt, ugyanis a Chelsea és a Tottenham is hazai pályán bukott hatalmasat. A Southampton kieséséről nem is beszélve... 

Manchester City - Middlesbrough (II.) 0-2
G: - ill. Bamford (53.), Kike (90+3.)

Erős kezdővel és ambiciózus játékkal kezdte a mérkőzést a Manchester City, ám fontos és kiemelendő, hogy a Middlesbrough sem feltartott kézzel érkezett, több ízben remek kontrákat tudott vezetni a vendég gárda, az más kérdés, hogy az utolsó passz mindig hiányzott. Hazai részről remek lövést mutatott be David Silva, s Agüero is közel állt a gólszerzéshez, azonban Mejlas remekül végezte a dolgát a gólvonalon. Az első játékrész hajrájára fordulva aztán megúszott egy büntetőt a vendég csapat, Ayala kézzel sodorta tovább a labdát, ám a játékvezető ezt nem vette észre.

A fordulást követően aztán folytatódott a Mejlas, a vendégek kapuvédője továbbra is remek formát mutatott. Az 56. percben aztán a City védelme és Caballero összehozta a vendégek vezető találatát, igaz vitatott körülmények között, ugyanis a City kapuvédőjét enyhén szólva nyújtott lábbal hatástalanították, a gólvonalhoz érkező labdát pedig megpróbálta Kompany kirúgni, ám Bamford lábáról bepattant. Érett tehát a meglepetés, majd egy újabb City büntető maradt el, Clayton rántotta le Agüerot, a játékvezető ez felett is szemet hunyt. A mérkőzés eszméletlen iramot hozott, egy pillanatra sem volt megállás, hol az egyik, hol pedig a másik kapu előtt táncolt a védelem. Az 57. percben kisebb fajta atüzijáték alakult ki Caballero kapuja előtt és egy gyönyörű védés, majd egy blokkolt lövés kellett ahhoz, hogy ne legyen kettő a vendégek neve mellett. A 62. percben aztán Adomah kapott remek kiugratást, jöhetett a ziccer, ám az átemelést Caballéro lehúzta. Két minutummal később aztán Tomlin hámozta magát át a City védők között, majd lőtt kapufát külsővel, ezt is megúszta a City. Eszméletlen játékkal és irammal rukkolt elő a Middlesbrough a Premier League második helyezettjének otthonában...! A City nem tudta feltörni a vendégek védelmét, míg Vossen a 74. percben újfent megtornáztatta a hazaiak kapuvédőjét. közönség szórakoztatóan játszottak a vendégek, megkerülős cselek és esernyők sorát láthattuk, az Etihad publikuma persze ennek nem örült. A végjátékban aztán Lampard lábában volt az egyenlítés és az újrajátszás kiharcolása, tekerése azonban csakúgy mint a túloldalon a kapufáról kifelé pattant. A hosszabbításban kontrázott és büntetett a Middlesbrough, Kike talált a kapuba és tette fel csapata teljesítményére a pontot. Elképesztő mérkőzés volt, hatalmas irammal...

Preston (III.) - Sheffield United (III.) 1-1
G: Gallagher (19.) ill. De Girolamo (68.)

Az FA-Kupa szépsége, hogy nincsen kiemelés, így bárki találkozhat bárkivel, így jöhetett össze a negyedik körben két harmadik ligás csapat ütközete. A felek nem tudták döntésre vinni a prestoni összecsapást, így költözhetnek Sheffieldbe a találkozó megismétlésére.

Birmingham City (II.) - West Bromwich 1-2 
G: Grounds (45+1.) ill. Anichebe (25., 35.)

A West Brom az első pillanatoktól fogva jelezte, hogy melyik csapat játszik a Premier Leagueben, Berahino ziccert rontott, ám csatártársa Anichebe góllövőcipőt vett fel, előbb a 25., majd a 35. percben is beköszönt, ezzel lelombozva a lelkes hazai szurkolókat. Arról, hogy a második félidőre is maradjon izgalom Grounds tett, a hosszabbításban szépítettek a hazaiak. Izgalmakból nem volt hiány a folytatásban, a Birmingham előtt megvolt a lehetőség az egyenlítésre, ám ez nem sikerült, így első félidőben szerzett előnyét megtartva Gera korábbi csapata lépett a következő körbe.

Cardiff City (II.) - Reading (II.) 1-2 
G: Jones K. ill.  Norwood (64.), Robson-Kanu (88.)

A Championship csapatok párharcának esélyese egyértelműen a Cardiff volt, hiszen hazai pályán a walesi oroszlánbarlangba nem éppen győzni járnak a csapatok, míg a Reading idén idegenben nem vitézkedik valami jól. Ennek megfelelően a félidőben Jones góljának köszönhetően a hazaiak lehettek nyugodtabbak. A második játékrészben aztán jött a fordulat, a Reading előbb Norwood  révén egyenlített, majd két perccel a vége előtt Robson-Kanu szerezte meg a vezetést, mely végül továbbjutást ért.

További program és lejátszott meccsek (FA-Kupa 4. forduló):

Péntek:
Cambridge United (IV.) - Manchester United 0-0 - újrajátszás

Szombat:
Blackburn Rovers (II.) - Swansea 3-1
Preston (III.) - Sheffield United (III.) 1-1 - újrajátszás
Birmingham City (II.) - West Bromwich 1-2
Cardiff City (II.) - Reading (II.)1-2
Manchester City - Middlesbrough (II.) 0-2
Southampton - Crystal Palace 2-3
Chelsea - Bradford (III.) 2-4
Derby County (II.) - Chesterfield (III.) 2-0
Sunderland AFC - Fulham (II.) 0-0 - újrajátszás
Tottenham - Leicester 1-2
jan. 24. 18:30 Liverpool - Bolton Wanderers (II.)

Vasárnap:
jan. 25. 15:00 Bristol City (III.) - West Ham United
jan. 25. 16:00 Aston Villa - Bournemouth (II.)
jan. 25. 17:00 Brighton & Hove Albion (II.) - Arsenal

Hétfő:
jan. 26. 21:00 Rochdale (III.) - Stoke City

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése