2015. január 24., szombat

Ribery kiakadt, a rendszert szidja

Újabb sztárjátékosnál tellett be a pohár, ezúttal Franck Ribéry akadt ki és adott hangot véleményének az Aranylabdát illetően. Elgondolkodtató monológot adott a francia, melynek végén "bojkottot" helyezett kilátásba. 

Mint ismeretes a szokásoknak megfelelően hatalmas port kavart az Aranylabda-gála eredményhirdetése, sokan nem értenek egyet a végső győztes Cristiano Ronaldo személyével. Egyre többen kritizálják a rendszert és az elvekkel szembemenő magatartásmódot. Nemrégiben mi is hangot adtunk véleményünknek, mely szerint közönséges szimpátiaszavazássá kezd avanzsálódni a labdarúgás legnagyobb elismerését jelentő díj. Hangsúlyozva, hogy  CR7 idén nem érdemtelenül nyerte el a díjat, de a FIFA meghirdetett elveivel szembemenőlegesen...

"Ameddig Ronaldo és Messi játszik, a harmadik jelöltnek tudnia kell, hogy nincs esélye nyerni! Minden évben ugyanaz történik...! Nem tudom, mit kellene elérni ahhoz, hogy meg lehessen nyerni ezt a díjat. Láthatóan már a világbajnokság megnyerése sem elég. Neuer a legjobb kapus a világon két-három esztendeje. Sikereket halmoz a Bayernnel, megnyerte a vb-t, és ő védett a legjobban Brazíliában. Úgy néz ki, ez sem elég...! Egyszerűen nem értem! - fakadt ki Ribery, majd folytatta - Ha legközelebb egy Bayern-játékos lesz majd jelölve, akkor beszélnünk kell arról, hogy érdemes-e elmenni a gálára. Mi értelme? Hogy legyen egy közös kép? Ez az én szememben csak politika."

Egészen 2008-ig kell visszamennünk az időben, akkor Cristiano Ronaldo a Manchester United játékosaként kapta meg a nívós elismerést, majd ezt követően négy éven át Messi ült a trónon, melyet újfent, immáron két esztendeje CR7 bitorol.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése