2015. május 20., szerda

Hatalmas fordulat állhat be a CFR Cluj ügyében

Visszakaphatja levont pontjait a kolozsvári CFR Cluj labdarúgócsapata, amennyiben a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) eltörölheti a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottságának februári döntését. A klub sorsa nem a pályán, hanem a zöldasztalnál dől el...! Élvonal, vagy másodosztály, avagy még ott van a fény az alagút végén? 

Nemrégiben még a Bajnokok Ligájában szerepelt, s három ponttal távozott a Manchester United otthonából, most pedig a román másodosztály kapujában van a CFR Cluj, mely roppant sötét időket él meg az utóbbi hónapokban. Tulajdonosváltás, üres ígéretek, jó szereplés, ám anyagi gondok, melynek következtében csődeljárás alá helyezték a klubot. Több játékosának is tartozott a CFR és a folyamatos anyagi gondok végett februárban a a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága 24 ponttól megfosztotta a csapatot, mely a második pozícióból így a kiesőzónába zuhant vissza.

Idén csökkentik a román élvonal létszámát, így kettő helyett hat kieső van, s két fordulóval a vége előtt immáron csak matematikai esélye van a csapatnak, mely bár nagyot hajrázott, úgy fest a zöld gyepen nem tudja kivívni az élvonalbéli tagságot.

Az ügy azonban nem ilyen egyszerű, a CFR Cluj a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, mely  kedden napirendre tűzte az ügyet, s a hírek szerint eltörölheti a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottságnak döntését.

Az ügyben péntekre várható fejlemény, akkor derül ki, hogy megmenekül, vagy a mélységbe taszítódik a kolozsvári együttes, mely ha visszakapja 24 pontját, akkor a tabella harmadik helyére zárkózhat fel, ám a csődeljárás végett a nemzetközi porondon így sem indulhat.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kitart döntése mellett, s ügyvédeket küldött a helyszínre.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése