2015. május 7., csütörtök

Copa America: Íme a 24 fős brazil keret sok nagy hiányzóval


Egy hónap és pár nap múlva rajtol a Copa America történetének 44. kiírása, Dunga a brazil válogatott kapitánya pedig kihirdette 24 fős keretét, melyben bizony akadtak meglepetések. A merítési lehetőség hatalmas, ezt tudni lehetett, hogy így lesz. 

Biztosan nem lesz ott a tornán a PSG játékosa Lucas Moura, illetve a Chelsea labdarúgója Oscar. Utóbbi sérüléssel bajlódik, míg a párizsiak játékosa nemes egyszerűséggel periférián kívülre szorult. A Dayern München brazil védői sem "kvalifikáltak", ahogyan a Barca bombaformában lévő hátvédje Dani Alves sem kapott meghívót. Szintén nagy meglepetésnek számít Hulk kihagyása, a brazil gólzsák vezeti az orosz góllövőlistát, ám úgy fest, hogy Dunga nem számol vele, ahogy Goularttal sem. 

Tardelli azonban ott van a keretben, ahogyan Éverton Ribeiro is az al-Ahli középpályása, vagy éppen Elias, aki a Chorinthiansban rúgja a bőrt. Az új keret természetesen sok témát adott az újságíróknak és a futballszurkolóknak egyaránt, Dunga azonban "bevásárolt", s úgy fest ezekből az alapanyagokból kíván főzni. Meglátjuk, hogy mekkora sikerrel. 

A brazil válogatott 24 fős kerete:
Kapusok: Jefferson (Botafogo), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Grémio)
Védők: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atlético Madrid), Danilo (Porto), Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luís (Chelsea)
Középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Casemiro (Porto), Éverton Ribeiro (al-Ahli), Douglas Costa (Sahtar Doneck), Willian (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool)
Csatárok: Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Santung Luneng), Robinho (Santos), Roberto Firmino (Hoffenheim)

Íme egy rövid névsor, azokról, akik nem kaptak meghívót, ám pályáztak, pályázhattak rá:
Kapus: Júlio César, 
Védők: Dante, Dani Alves, Maicon, Rafinha, Paulista
Középpályások: Lucas Moura, Paulinho, Ramires, Oscar, Bernard
Csatárok: Hulk, Fred, Goulart, Elkeson

Íme a 2015-ös chilei Copa America csoportbeosztása:
A-csoport: Chile, Mexikó, Ecuador, Bolívia
B-csoport: Argentína, Uruguay, Paraguay, Jamaica
C-csoport: Brazília, Kolumbia, Peru, Venezuela 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése