2015. május 7., csütörtök

MLS: Extázis a ráadásban, büntetőt rontott a címvédő

Sorozatban ötödik meccsén maradt nyeretlen a Real Salt Lake, mely örülhet az egy bajnoki pontnak is, ugyanis Juninho a hosszabbításban büntetőt hibázott. Bár a címvédő öt meccse veretlen, utóbbi három találkozóján csupán három pontot gyűjtött. 

Real Salt Lake - L. A. Galaxy 0-0

Első ízben Penedo mutathatta meg tudását, igaz a 13. percben nagy tornászásra nem volt szükség, ám a Real Salt Lake jelezte, otthon szeretnék tartani a három bajnoki pontot. Nagy helyzetekben nem bővelkedett az első játékrész, azonban az utolsó másodpercekben ziccert rontott Zardes, aki hét mérettől fejelhetett üresen, ám nem talált kaput.

A fordulást követően aztán Penedo nyújtózkodott először, hatalmas ziccert azonban nem tudott felmutatni a hazai csapat. A 65. percben aztán Rimando védett nagyot, egy fejes érkezett középre a léc alá. Ezidőtájt egész lüktetővé vált a mérkőzés, Penedot tornáztatták meg egy lökettel, majd a kipattanó már nem a Galaxy kapuvédőjén múlott, ötösön belülről sem sikerült a labdát a hálóba juttatni, a labda a kapufa mellett csorgott ki.  Negyed órával a vége előtt elcsúszott a vendégek egyik védője, így kettő az egy ellen mehetett a hazai csapat, melynek végén ismételten Penedo védett, ám meg kell jegyezni, hogy a tizenhatos vonaláról elengedett lövés nem volt a legacélosabb. Pár másodperccel a vége előtt aztán egy szabadrúgásból lett büntető, az  ívelésre mozgó vendég támadót rántották le, ezzel pedig hatalmas sanszot kapott a címvédő. A hazaiak vehemensen reklamáltak, ám a játékvezető nem változtatta meg döntését. A végrehajtó Juninho volt, ám a párharcból Rimando jött ki jobban, a bal alsóba tartó labdát ugyanis kivédte a Salt Lake kapuse, így maradt a 0-0 és a pontosztozkodás.

A hét eddigi eredményei:
Houston Dynamo - San Jose Earthquakes 0-1

A folytatásban:
máj. 9. 01:00 Orlando City - New England
máj. 9. 04:00 Colorado Rapids - San Jose Earthquakes
máj. 9. 21:00 Chicago Fire - Real Salt Lake
máj. 9. 22:00 Montreal Impact - Portland Timbers (Eurosport 2)
máj. 10. 01:00  Vancouver Whitecaps - Philadelphia
máj. 10. 01:00  D.C. United - Kansas
máj. 10. 01:30  Columbus Crew - Seattle Sounders
máj. 10. 02:30  FC Dallas - L. A. Galaxy
máj. 10. 23:00  Toronto FC - Houston Dynamo  (Eurosport)
máj. 11. 01:00  New York Red Bulls - New York City (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Martins (Seattle Sounders)  6 gól
2. Kamara (Columbus Crew), Rivero (Vancouver Whitecaps), Barnes (Houston Dynamo), Dempsey (Seattle Sounders) – 5 gól
6. Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC), Castillo (FC Dallas), Wondolowski (San Jose Earthquakes), Giovinco (Toronto FC), G. Torres (Colorado Rapids) – 4 gól
12.  Adi (Portland Timbers), Aristeguieta (Philadelphia Union), Kaká (Orlando City), Meram (Colombus Crew), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sam (New York Red Bulls), Wright-Phillips (New York Red Bulls), C. Davies (New England Revolution), Gordon (Los Angeles Galaxy) – 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése