2014. december 11., csütörtök

Klubvilágbajnokság: Megvan az első továbbjutó

A szokásoknak megfelelően egyetlen nyolcaddöntős párharca kezdődött meg a labdarúgó-klubvilágbajnokság, melynek nyitómérkőzésén a házigazda marokkói Moghreb Tétéouan az óceániai BL-győztes új-zélandi Auckland City legjobbjaival mérkőzött meg.  

Moghreb Tétouan (marokkói) - Auckland City (új-zélandi) 0-0 - büntetőkkel 3-4

Az európai futballszeretők számára teljesen ismeretlen nevek futkostak a pályán, míg a lelátón teltház és pazar hangulat telepedett meg, a fanatikusok győzelembe kívánták hajtani kedvenceiket. Mindkét fél puhatolózóan kezdte a játékot, többnyire mezőnyben csorgott a labda, elvétve akadt csak pár kísérlet, ám az vagy pontatlan volt, vagy pedig El Yousfi, illetve Williams kapuvédő tette remekül a dolgát. A második félidőben a játék képe nem változott, ellenben a hazaiak teljesen veszélytelenné váltak, mindössze két kísérletet tudtak felmutatni, melyek még kaput sem találtak. Ellenben az Auckland próbálta a rendes játékidőben döntőre vinni a dolgot, nekik három kaput találó kísérletük is volt, ám ez sem volt elég, így készülhettek e felek a ráadásra.

A hosszabbításban aztán a hazai gárda dominált, az Auckland játékosai egyre fáradtak, ez pedig a labdabirtoklásban igencsak megmutatkozott, A kapu előterébe érve is sokkal aktívabbá vált a Moghreb, ám nem sikerült gólt szerezni, így a tizenegyesekre maradt a döntés.

Hazai részről egyből sikerült kihagyni az első büntetőt, Jahouh rontott, míg az Auckland játékosai szépen sorban értékesítették a tizenegyeseket. A negyedik párhoz érve aztán rontottak, Bilen hibázott, míg a hazai részről Naim belőtte, így egyenlővel fordulhattak a csapatok az ötödik körre. Vendég részről Issa hálót rezgetett, míg Khallati számára ez nem sikerült, így az Auckland City jutott a negyeddöntőbe, ahol az algériai ES Szétif lesz az ellenfelük.

Nyolcaddöntő:
Magreb Tétuan (marokkói) – Auckland City (új-zélandi) 0-0  büntetőkkel 3-4

Negyeddöntők:
December 13.: Auckland City (új-zélandi)  – ES Szétif (algériai)
December 13.: Cruz Azul (mexikói) – Western Sydney Wanderers (ausztrál)

Elődöntők:
December 16.: Cruz Azul/WS Wanderers – Real Madrid (spanyol)
December 17.: Magreb Tétuan/Auckland City/ES Szétif – San Lorenzo (argentin)

Az 5. helyért:
December 17.: első negyeddöntő vesztese – második negyeddöntő vesztese

Bronzmeccs:
December 20.: második elődöntő vesztese – első elődöntő vesztese

Döntő:
December 20.: második elődöntő győztese – első elődöntő győztese

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése