2014. november 13., csütörtök

Már csak négy brazil legenda van Neymar előtt

Elképesztő ütemben termeli Neymar a gólokat a brazil válogatott címeres mezében. Neve ott ékesedik a valaha volt legjobb gólszerzők között, immáron csak négyen szereztek nála több gólt a Selecao színeiben. 

Az FC Barcelona brazil klasszisa még csak 22 esztendős, ennek ellenére ő viseli a nemzeti csapat csapatkapitányi karszalagját és fiatal kora ellenére immáron 60 válogatott fellépést tud felmutatni. Ez még semmi, ugyanis Neymar olyan léptékben termeli a gólokat, mint azt egykoron Pelé tette. Jelen pillanatban 45 gólnál tart, miután szerda este a török válogatott hálójába két ízben is beköszönt. Pár héttel korábban pedig Japán ellen jegyzett mesternégyest.

Összehasonlítás képpen, jelenkorunk két legnagyobb sztárja Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sehol sincsen a brazilhoz képets, jelen állás szerint az argentin 93 fellépés során 43 találatot jegyez, míg a portugál 121 mérkőzésen 51-szer volt eredményes. Az arányok érezhetőek...

Ami pedig a Selecao legeredményesebb játékosainak listáját illeti, Zico rekordja mérkőzéseken belül megdőlhet, hogy aztán Romário nyomába eredhessen Neymar!
1. Pelé 77 gól (92 mérkőzés)
2. Ronaldo 62 gól (98 mérkőzés)
3. Romário 55 gól (70 mérkőzés)
4. Zico 48 gól (71 mérkőzés)
5. Neymar 45 gól (60 mérkőzés)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése