2014. május 22., csütörtök

Komoly változtatásokat sürget a Bayern

Korábban a német első és másodosztályú német klubok többségben amellett döntöttek, hogy egyelőre ne vezessék be a ligákban a gólbíró-technológiát. A Bayern München a hétvégi kupadöntő után ismételten elővette a témát és sürgetné a változásokat. 

"A minél korábbi bevezetést támogatjuk, hogy ezáltal megvédjük a bírókat az ilyen súlyos tévedésektől. Elviselhetetlen a helyzet, mivel a bírók számára nincs visszajátszási vagy lassítási lehetőség" - mondta  Karl-Heinz Rummenigge a német rekordbajnok ügyvezető igazgatója, miután a Német Kupa döntőjében súlyos tévedés miatt a nagy rivális Dortmund hosszabbításra majd vereségre kényszerült.

Mint ismeretes a 66. minutumban a labda áthaladt a gólvonalon, a Bayern München játékosa csak késve tudott felszabadítani, a játékvezető pedig nem látta az esetet jól, helytelen döntést hozott. A mérkőzés így 1-0-ás Dortmund győzelem helyett gól nélküli döntetlennel végződött, a hosszabbításban pedig két góllal felülkerekedett a Bayern.

Március 24-én megvolt a csapatok lehetősége a gólbíró-technológia bevezetéséről dönteni, ám az élvonalbéli klubok közül is csupán kilencen voksoltak igennel, míg a másodosztályban mindössze hárman tettek így. A szükséges kétharmad elmaradt, a csapatok többsége a többletkiadással indokolta nemleges voksát. A Dortmund és a Bayern München ekkor is igennel szavazott és most sem lenne másként. Az ügy elővételét sürgeti a vesztes, mely tiszta játékot szeretne, indítványában pedig elveti a másodosztály "bekamerázását", azt kérvényezi, hogy a technológia csupán az első ligában váljon kötelezővé.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése