2014. május 22., csütörtök

"Aprópénzért" eladó a 12 ezer férőhelyes magyar stadion

Potom 220 millió forint ellenében megvásárolható az akasztói Stadler-stadion és a hozzá tartozó létesítmények, áll a Blikkben. Az ár jócskán alábefagyott, hiszen legutóbb még 350 millió volt! Most már csak egy "őrült" befektető kéne és egy hatalmas anyagi ráfordítás. Felmerül a kérdés természetesen, hogy minek? 

A 12 ezer férűhelyes sportlétesítményt, melyhez étterem, szálloda és parkoló is tartozik az egykori üzletember Stadler József építette még 1995-ben. A komplexum az 1993-1998-ig működő Stadler FC otthona volt, az együttes alapítását követően egyből megnyerte a magyar másodosztályt, majd négy esztendőn át az NB I-ben szerepelt, míg nem a "pénzebácsi" 1998-ben mintegy kétmilliárd forint értékű csalással megbukott és börtönbe került.

Az 5,7 hektáron elterülő létesítménykomplexum ezt követően a Gázszer otthona volt, 1999-től pedig a  kecskeméti Credit-Holding Kft. tulajdona. A felszámoló cég szabadulna a létesítménytől, ám vajon ki és milyen céllal venne meg egy szétesőben lévő létesítményt!?

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése