2014. március 11., kedd

ManUnited: 600 millió fontos üzlet! - az ember álla leesik...

Jövőre senki sem lesz drága a Vörös Ördögöknek? Ez azért túlzás, egy azonban biztos, hogy a világ valaha volt legjobb mezszponzorációs kontraktusát kötheti a manchesteri klub, állítja több tekintélyes sportgazdasági oldal. 

Mint ismeretes tizenhárom év után a Nike-val kötött mezszponzorációs szerződés lejár, így a világ egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező klubját körülvették a sportszergyártó cégek. A hírek szerint a Puma, az adidas és a Warrior egyaránt igényt tartott volna a United mezére, ám a Nike nem enged és olyan ajánlatot lebegtetett meg, mely minden eddigit felülmúl a futballtörténelemben. A hírek szerint tíz esztendőre 600 millió fontot kap majd a klub (225 milliárd forint), ez az összeg pedig közel kétszerese annak, amit a Real Madrid kitudott hozni az Adidas szponzorációjából.

Az üzlet a küszöbön van, a bejelentés bármelyik pillanatban megtörténhet! Ha pedig így lesz, az évi 60 millió fontos bevételt jelent majd. Apropó, ha már a bevételeknél tartunk! Jövőre hatályba lép a Chevrolettel kötött évi 35 millió fontos nadrágszerződés is, ez pedig annyit jelent, hogy 95 millió fontra tesz majd szert a United mezszponzorációból. Ez pedig új perspektívákat nyithat majd az átigazolási piacon...

Egy kis összehasonlítás: A Manchester United évi 60 millió fontot kap majd a Nike sportszergyártótól, míg a jelenleg legjobb szerződéssel bíró Real Madrid számára 31 millió fontot utal évente az adidas.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése