2014. március 11., kedd

Zenit: Grazie Mister! - Kirúgták Spallettit

Eddig, s nem tovább, lényegében ez áll az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit hivatalos közleményében, melyet a szurkolók a klub honlapján olvashatnak. A vezetőség hétfőn ülésezett és úgy döntöttek, menesztik Luciano Spalletti vezetőedzőt. 

A korábbi AS Roma tréner 2009-ben vette át a szentpétervári klub irányítását és ez idő alatt két bajnoki címet, egy Orosz Kupát és egy Orosz Szuperkupát nyert. Nemzetközi porondon minden esztendőben elmaradt az átütő siker, igaz, a csapat most bejutott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, ám hazai, Dortmund elleni meccsén (2-4) reménytelen helyzetbe hozta a csapat önmagát. Ennél sokkal többet várnak a vezetők, hiszen a pénz az áramlik bele a csapatba, gondoljunk csak pár igazolásra,mondjuk  Hulk és Witsel személyében.

„A Zenit vezetősége köszöni Spallettinek a klubért végzett áldozatos munkáját és természetesen mindig szívesen látjuk a jövőben Szentpéterváron. Grazie, Mister!” - áll a hivatalos közleményben.

A leköszönő tréner helyét Szergej Szemak, eddigi segítője vette át. A drasztikus lépésre azt követően szánta el magát a vezetés, miután a csapat legutóbbi 11 tétmeccséből csupán egyetlen egyet tudott megnyerni, így oda a bajnokságban összegyűjtött tetemes előny, sőt a listavezető immáron a Lokomotiv Moszkva csapata.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése