2014. július 1., kedd

Olasz válogatott: Íme az öt kapitányjelölt!

Kapitány kerestetik az Azzurri élére. Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) augusztusban nevezi majd meg azt a szakembert, aki a 2016-os EB-re vezetheti a csapatot. A sajtó már össze is gyűjtötte a jelöltek listáját, melyen öt kiváló olasz szakember szerepel. 

Cesare Prandelli mellett lemondott a szövetség elnöke is Giancarlo Abete, akinek utódját szintén az augusztus 11-i ülésen nevezik majd meg. A jelöltek között akadnak olyan edzők, akik jelenleg szabadúszóként tevékenykednek, ám olyan szakemberek neve is olvasható, akik komoly munkát végeznek klubcsapatuknál. Ez persze nem zárja ki azt, hogy az Azzurri élére kerüljenek.

Antonio Conte: A 44 esztendős szakember eddig csupán klubcsapatot irányított. Jelenleg a regnáló bajnok Juventus vezetőedzője, mellyel remek eredményeket ért el. A csapat kispadjára 2011-ben ült le, s azóta mindhárom évadban bajnok lett a csapattal, egy ízben kupagyőzelmet, kétszer pedig szuperkupa diadalt is ünnepelhetett. Az "Öreg Hölgy" hosszútávon tervez vele, ám az út sokszor kifürkészhetetlen...

Carlo Ancelotti: Az 55 esztendős szakember ahol megfordult, ott serlegeket, diadalokat hagyott maga után, számtalan európai sztárklub élén láthattuk már, egy igazi zseni. Jelenleg a Real Madrid vezetőedzője, a csapat pedig vele tervezi a folytatást. Ancelotti számára új kihívás lenne a válogatott, ugyanis eddig még nemzeti válogatott kispadján nem ült.

Roberto Mancini: A 49 esztendős szakember hazájában már letette a névjegyét, trófeát nyert a Fiorentina és a Lazio trénereként, az Inter csapatával pedig egy csodálatos korszakot tudhat magáénak. Ezt követően elhagyta az országot és bajnok csapatot hagyott maga mögött Manchesterben. Jelenleg munkanélküli, ugyanis a Galatasaray egy szezon után felbontotta szerződését. Nemzeti csapatot még ő sem irányított.

Luciano Spalletti: Az 55 esztendős tréner négy éven át az AS Roma csapatát irányította, majd Oroszországba a Zenit csapatához szerződött, ahol eleinte szép sikereket ért el, ám 2014-ben menesztették, így jelenleg szabadúszóként tölti mindennapjait. Válogatott kispadján még ő sem ült.

Massimiliano Allegri: Végül pedig az AC Milan nemrégiben menesztett 46 esztendős trénere, aki szintén munkanélküli jelen pillanatban, válogatott kispadján még ő sem ült, ám egyszer mindennek eljöhet az ideje.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése