2014. július 1., kedd

Lemondott a kapitány, visszavonult a csapatkapitány

Nigéria hétfőn Franciaország ellenében búcsúzott a világbajnokságtól, a mérkőzést követően pedig a sikeredző Stephen Keshi ia lemondott, melyet a csapatkapitány Joseph Yobo visszavonulása követett. Új korszak kezdődik a nigériai fociban.

"Itt az idő visszatérni a családomhoz, illetve friss kihívások után nézni. Jó időszakon vagyunk túl, minden pillanatát élveztem. Megtiszteltetés volt irányítani a Szuper Sasokat, ugyanakkor itt az idő az elköszönésre." - olvasható a FIFA.com-on Keshi nyilatkozata.

Az 52 esztendős tréner 1994-ben még játékosként nyert Afrikai Nemzetek Kupáját, majd 2011-ben ült le hazája válogatottjának kispadjára, ahol sikeredzőként írta be magát a történelembe, ugyanis tavaly elhódították az Afrikai Nemzetek Kupáját, idén pedig a világbajnokságon a legjobb tizenhatig meneteltek.

Van még egy nagy leköszönő, a csapatkapitány Joseph Yobo tekintetében. A 33 esztendős védőnek a tegnapi volt a jubileumi századik és egyben az utolsó fellépése a Szuper Sasok mezében, a stafétát átadja a fiataloknak. A rutinos játékosnak ez volt a harmadik világbajnoksága.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése