2014. július 1., kedd

Európa Liga: Örülhet a máltai döntetlennek a Fradi, meddig van még lejjebb?

Lejátszotta első selejtezőmérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata és bizony az idegenben kiharcolt döntetlen a Thomas Doll legénységére nézve hízelgő. Ezt is megértük, máltai csapat ellen sem mehet biztosra egy a magyar bajnokság megnyerésére készülő csapat. 

A vezetőedző Thomas Doll öt új szerzeménynek is szerepet adott a kezdőben és bizony a csapat nem muzsikált túl összeszokottan. Tizenöt percnyi játék után könnyen vezetést szerezhettek volna a hazaiak, ám Mifsud büntetőt hibázott, lövése a bal kapufa mellett hagyta el a játékterez. A játék többnyire mezőnyben folyt, borzasztó csapongóan és sok hibával bővelkedően. Helyzet akadt mindkét oldalon, ám gólt csupán a hazaiak tudtak szerezni a villámgyors nigériai Ohawuchi révén, aki Barbetti passzát követően talált a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést csapatának a 39. percben. A gólból még fel sem ocsudtak a Fradi játékosai, Mifsud kis híján megduplázta csapata előnyét, ám szerencsére pontatlanul célzott.

A második félidő szintén hazai helyzettel kezdődött, a gólszerző Ohawuchi  kerülte meg védőjét és tüzelt, Dibusz bravúrosan hárítani tudott. Igazán nagy FTC lehetőséget fel sem tudtunk jegyezni, ellenben Mifsud ismételten fickándozott, kicselezte Dibuszt, ám lövését Mateos fejjel hárítani tudta. A 77. percben aztán jött az egyenlítő találat egy szabadrúgás utáni kipattanóra az új szerzemény Napela csapott le, a labda pedig a hálóban hevert. Azt, hogy nem vereséggel utazik haza a Fradi, a kapufának köszönhetjük, Mifsud ugyanis a kapuvasat forgácsolta meg a 88. percben.

Visszavágó július 10-én, jövő csütörtökön a Puskás Ferenc Stadionban, a látottak alapján nem számíthatunk egyszerű mérkőzésre. 

Sliema Wanderers - FTC 1-1 (1-0)
G: Ohawuchi (39.), ill. Nalepa (77.)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése