2014. május 8., csütörtök

VB 2014: Pelé kritizálta Scolari döntését a kerethirdetés után

Mostanság megszokhattuk, hogy a brazilok legendás labdarúgója Pelé a megmondóember szerepkörében tetszeleg és a sajtót kihasználva minél több dologban próbál véleményt nyilvánítani. Így történt ez szerdán is, miután kihirdette 23 fős "utazó" keretét a brazil kapitány Luiz Felipe Scolari. 

Mint ahogyan az ismeretes, a keretben jó pár olyan név nem kapott helyet, akik a világ bármely más válogatottjában meghívót kapnának, ezek között szerepel például  az aranylabdás Kaká és Robinho egyaránt.

Pelé kiemelte, hogy hiányolja a fent említett két nevet, a kapitány helyében egyikőjüknek biztosan bizalmat szavazott volna. Kritikáját azzal indokolta, hogy Neymar bár nagyon tehetséges, de egyben fiatal és tapasztalatlan is, így félő, hogy nem tud igazi vezéregyéniséggé válni, a pályárol pedig hiányozni fog a rutin, melyet Kaká vagy például Robinho képviselhetett volna. A Fekete Gyöngyszem becenévre hallgató legenda emellett egy jó tanácsot is adott Scolari mesternek, miszerint a helyében ő behívná az összetartásra az említett játékosokat, jelenlétük a felkészülés segítségére lenne.

Íme a 23 fős brazil kezet - KATT

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése