2014. május 8., csütörtök

Dzeko a bajnoki cím torkába lőtte a negyedelő ManCityt

A bajnoki cím kapujába került a Manchester City labdarúgócsapata, miután négy góllal legyőzte az Aston Villát a Premier League 29. fordulójából elmaradt, s most pótlásra kerülő mérkőzésén. A győzelmet Dzeko szállította, arról pedig hogy negyedelés legyen a vége Yaya Toure gondoskodott az utolsó pillanatban. 

Manchester City - Aston Villa 4-0 (0-0)
G: Dzeko (64., 72.), Jovetic (89.), Yaya Toure (90+3.) ill. -

Hatalmas lendülettel érkezett meg a mérkőzésbe Pellegrini csapata, mely kapujához szegezte a talán tudatosan hátra húzódó Aston Villát, mely a napokban labda nélküli edzésmunkát, területvédekezést gyakorolt a kiszivárogtatott hírek szerint. Hiábavalónak bizonyult a City hatalmas mezőnyfölény, a lövések elzáporoztak Guzan kapuja mellett, akinek mindössze egyszer kellett játékba avatkoznia. A vendégek kaput találó lövést sem tudtak felmutatni.

A második játékrészben aztán egy sokkal jobb énjét vette elő a City, azok a löketek, melyek eddig bal, jobb oldalt, netán a kapu fölött távoztak a játéktérről, most mind kaput találtak enyhe túlzással. A 64. percben Zabaleta passzolt az érkező Dzeko elé, aki öt méterről nem hibázott és megszerezte a vezetést.  Nyolc minutummal később aztán Nasri tüzelt, lövését azonban védeni tudta Guzan, de mindhiába, a kipattanó Dzekót találta meg, ő pedig nem hibázott és közelről a hálóba lőtt. A 89. percben aztán a csereként beálló Jovetic is feliratkozott a gólszerzők közé. Yaya Toure kevergetett a tizenhatoson belül, majd passzolt vissza az érkező támadónak, aki mintegy tizenhét méterről laposan tekert a bal alsó sarokba. Az i-re a pontot Yaya Toure tette fel, aki gondolt egyet a hosszabbítás harmadik percében és a félpályáról megindulva egészen a kapuig robogott. Hétvégén hazai pályán a West Ham ellen ünnepelhet bajnoki aranyat a City, amennyiben nem történik hatalmas csoda.

Sunderland - West Brom 2-0 (2-0)
G: Colback (13.), Borini (31.) ill. -

Elképesztő hajrájával mindent eldöntött  Sunderland, melynek győzelme egyben a Norwich kiesését is jelentett. Az utóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtő együttes gyorsan az első fél órában lerendezte a meccset, előbb Colback, majd Borini talált a kapuba, Gera Zoltánt ezúttal is nélkülözte a WBA.

A Premier League idei három kiesője a Cardiff, Fulham, Norwich trió. Utóbbinak a matematikai esély még megmaradt, ám semmi több, ugyanis ahhoz, hogy bennmaradjanak, a West Bromnak vereséget kéne szenvednie, nekik pedig úgy elverni az Arsenalt, ahogyan még senki, ugyanis a két csapat gólkülönbsége között 17 gól a különbség, és mint tudott a Premier Leagueben pontegyenlőség esetén ez a mérvadó.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése