2014. május 8., csütörtök

Footgolf: Helyzetleírás, célkitűzés és elismerő szavak

Rövidnek induló párbeszédet kezdtünk Dombay Zsolttal a FootGolf Országos Bajnokság senior kategóriás versenyzőjével, majd egyik mondat követte a másikat, míg nem azon vettük észre magunkat, hogy több témát is elemésztettünk. Íme a footgolf Dombay zsolt "tollából".  

Dombay Zsolt a senior kategória jelenlegi ötödik helyezettje, aki sajnálatos módon kénytelen kihagyni a Hinora versenyt - "Valóban az összesítésben nem állok rosszul, hiszen jelenleg az ötödik helyet foglalom el, de közel sem vagyok elégedett. Az első fordulóban az időjárás nem volt kegyes hozzánk, minden játékosnak, így nekem is meg kellett küzdenem a viharos széllel. Az eredmények is mutatták a versenynap nehézségét, melyen én azt gondolom, hogy a szokásosnál is sokkal nagyobb szerepe volt a szerencsének. A második fordulóban elért eredményemért azonban már csak önmagam okolhatom. Azért mondom ezt, mert amennyire visszaemlékszem, évekkel ezelőtt az első footgolf versenyeimen zártam utoljára ilyen szerény eredménnyel. Sajnos hónapok óta hátproblémával küzdök, mely okán a mindennapi egyéni edzéseimet sem tudom végezni és ez kihat a footgolf versenyeken mutatott teljesítményeimre is. A hétvégi versenyt a legnagyobb sajnálatomra ki kell hagynom, mert labdarúgó edzőként is dolgozom és a felkészültségem bővítése érdekében egy tanfolyamon veszek részt, melyről a hiányzás nem megoldható és egy hónappal a vizsgák előtt talán nem is lenne szerencsés.  Ez biztosan megnehezíti a dolgomat majd a végelszámolásnál, de ha újra vissza tudom nyerni a korábbi formámat nem lesz gond. 

Zsolt azt is elárulta, milyen célkitűzéssel vannak az idei szezonra és magával a sporttal kapcsolatban - A bajnokságot tekintve a célom mindenképpen a győzelem, de a sérülésem tudatában a dobogós helyek bármelyikével kiegyeznék. Saját környezetemben célként tűztem ki továbbá a footgolf népszerűsítését is. Ennek érdekében a Dunakanyar Sportegyesületből, ahol vezetőedzőként dolgozom, az U21-es korosztályból több srácot elvittem egy versenyre. Nagyon megtetszett nekik is ez az új sportág és ahogy a versenynaptáruk engedi, újra megmérettetik majd magukat. 

Az elismerő szavak - Kérlek engedd meg, hogy ezúton köszönjem meg Gelencsér Gábornak és Hankó Péternek azt a rendkívüli munkát, mellyel sokunk számára biztosítják a footgolf által ezt a sportolási lehetőséget, a játék örömét, a szórakozást. Jó játékot és ideális időt kívánok mindenkinek a hétvégére. Hajrá footgolf!"

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése