2014. március 25., kedd

Premier League: Elmaradt meccsek "fordulója", manchesteri derbivel fűszerezve! - előzetes

Hét közben szántalan bajnokságban játszanak teljes fordulót, az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) azonban nem, itt mondhatni kacska fordulóra kerül sor, amennyiben ezt lehet fordulónak nevezni, hiszen számtalan elmaradt mérkőzés van a ligában és ezeket igyekeznek pótolni a csapatok. 

Szám szerint öt mérkőzéssel jelentkezik a világ egyik ha nem a legerősebb bajnoksága, mely elképesztő izgalmakat tartogat a végére, mind a bajnoki cím, mind pedig a kiesők tekintetében.

Ellenkező célokért küzd az Arsenal és a Swansea együttese, ám kedd este mindkét csapat számára a három pont megszerzése lesz a feladat. A vendég walesi gárda mindössze négy pontnyira van a kiesőzónától és szeretne minél távolabb kerülni, hogy ne legyen necces a végjáték, míg Wenger tanítványai mondhatni innentől fogva nem hibázhatnak, ha még bajnoki álmokat édesgetnek.

A Newcastle hátránya már tíz pontos a nemzetközi kupaindulásért folytatott harcban, így kijelenthetjük, hogy ők elszálltak, ellenben az Everton, mely a vendégük lesz nagyon is harcban van az Európa Liga indulásért, lemaradásuk csupán két pont a Tottenham mögött. Egy biztos, hazai pályán meglopni a "Szarkákat" nem könnyű feladat.

A várva várt mérkőzés, a City kupaszereplése miatt elhalasztott manchesteri rangadó, a Vörös Ördögök és az Égszínkékek összecsapása, melyet a fél világ izgatottan vár. Mindkét csapat nélkülözni kényszerül egyik legjobbját Van Perise és Agüero személyében, ám mint mondá, mindig az a legjobb csapat, mely a pályán honol. Pellegrini tanítványai a bajnoki címért küzdenek, s ha nyernek, három pontra megközelítik a Mourinho csapatát, úgy, hogy még két elmaradt meccset pótolniuk kell. A Moyes társaság szintén nem bukhat, ha álmaikat életben akarják tartanim egy esetleges győzelemmel beszállnának az Európa Liga indulásért folytatott harcba. Igazi ádáz küzdelem és parázs hangulat várható, na meg bízzunk benne, hogy csúcsfoci.

Kedd
03.25. 20:45 Arsenal - Swansea
03.25. 20:45 Newcastle - Everton
03.25. 20:45 Manchester United - Manchester City (Digi Sport 1)

A West Ham United és a Hull City találkozása két olyan együttes párharcát szüli, mely kényelemben érezheti magát és ha hatalmas csoda nem történik egyiknek sem lesznek kiesési gondjai. A hazaiak pár hete borzasztó jó sorozatot produkáltak, azóta viszont becsúszott három vereség zsinórban, míg a Hull gyűjtögetett pontokat.

Ha az Arsenal és a Swansea esetében ellenellenző célokról beszéltem, akkor a Sunderland és a Liverpool vonatkozásában szintén megtehetem, ugyanis egy bajnokaspiránsról és egy potenciális kiesőjelöltről beszélünk. A pool hazai pályán borzasztó erős, így kétségtelenül a Suarez vezette team lesz a meccs toronymagas esélyese, ám tudhatjuk, milyen veszélyes tud lenni egy sebzett "vad"! 

Szerda
03.26. 20:45 West Ham - Hull City
03.26. 21:00 Liverpool - Sunderland (Digi Sport 2)

Őszi ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése