2014. március 25., kedd

Otthon bukott az Arsenal, hengerelt az Everton

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier Leagua) kedden elmaradt mérkőzéseket rendeztek, s jó pár csapatnak megadatott a lehetőség, hogy közelebb lopózzon céljához. Az Arsenal a Chelsea elleni hatalmas zakót kívánta feledtetni szurkolóival, ám ez nagyon nem sikerült, míg az Everton úgy ment át a Newcastle Uniteden, mint forró kés a vajon. 

Arsenal - Swansea 2-2 (0-1)
G: Podolski (73.), Giroud (74.) ill. Bony (11.), Flamini (90.-öngól)
Hiába játszott jobban és veszélyesebben Arsene Wenger csapata, gólt mégis a vendégek szereztek Bony révén, aki a 11. percben Taylor beívelését követően igen messziről bólintott hatalmas gólt a kapuba. A walesiek egyetlen egyszer találták el a kaput az első félidőben, ám ez vezetést eredményezett a szünetben.  A második játékrész jóval kevesebb helyzetet és egyáltalában próbálkozást hozott, gólok azonban születtek, szám szerint három. Sokáig úgy tűnt, egy újabb csúnya égésbe futhat bele az Arsenal, ám jött a 73. perc és a hétvégén kiállított, Gibbs, aki Podolski elé tálalt, a német pedig egyenlített. A Swansea nem tudta rendezni sorait és nem egész egy percen belül ismételten rezgett a háló, ezúttal Podolski készített elő, Giroud pedig góljával megfordította a meccset. A slusszpoén a végére maradt, mondhatni szegény embert még az ág is húzza, a 90. percben Flamini öngóljával egyenlített a Swansea és hozott el egy bajnoki pontot az Emiratesből. Ezzel az Arsenal mondhatni kiszállt a bajnoki címért folyó küzdelemből!

Newcastle - Everton 0-3 (0-1)
G: - ill. Barkley (22.), Lukaku (52.), Osman (88.)
Rendkívül kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott az első félidő, gólnak pedig csupán a vendég szurkolók örülhettek. A 22. percben Barkley saját térfeléről indulva vitt végig egy kontrát és lőtt Krul kapujába egy hatalmas szóló végén. A második félidőben a Newcastle többet birtokolta a labdát, ám kapu előtt nagyon pontatlanok voltak, nem úgy a vendégek, akik kihasználták lehetőségeiket és úgyg hatoltak át a "Szarkákon", mint forró kés a vajon. Az 52. percben Deulofeu remek labdát adott a centerben érkező Lukaku számára, aki a kapu felső felébe varrta a labdát közelről. A vége előtt három perccel aztán Osman állította be a végeredményt, Lukaku tálalt az angol elé, aki tizenöt méterről a bal felsőbe lőtt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése