2014. március 25., kedd

Magyar Kupa: Hatot hintett a Loki és elődöntős

Kiütéses győzelmet aratott a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Debrecen, mely a nagy rivális Nyíregyháza csapatát lépte le ezúttal egy hatossal. Kondás Elemér csapata várhatja elődöntős ellenfelét. 

DVSC-TEVA - Nyíregyháza 6-1 (3-1)
G: Seydi (6.), Sidibe (38.-büntető, 78.), Ferenczi (45.), Króner (53.), Kulcsár (65.) ill. Króner (29.-öngól)
Kiállítva: - ill.  Polényi (37.)
Tj: a DVSC-TEVA kettős győzelemmel, 9:2-es összesítéssel 

Gyakorlatilag a párharc az első mérkőzésen eldőlt, azonban láttunk már csodákat a labdarúgásban, sosem lehet tudni mit hoz egy mérkőzés. A Loki azonban nem teketóriázott és Seydi révén már a 6. percben megszerezte a vezetést, ezzel összesítésben már 4-1-re módosítva a párharc állását. A 29. minutumban aztán Króner vétett öngólt, így sikerült egyenlítenie a vendégeknek, ám az idézőjeles öröm nem tartott sokáig, a vendégek Polényi szabálytalansága révén hamar, már a 37. percben emberhátrányba kerültek, ráadásul büntető következhetett, melyet Sidibe magabiztosan értékesített. A félidő utolsó pillanataiban aztán Ferenczi beállította az első mérkőzés végeredményét, a csapatok 3-1-es hazai vezetéssel vonulhattak az öltözőbe. 

A folytatásban nem kegyelmeztek Kondás Elemér tanítványai, a kevesebbet játszó játékosokban, kik most lehetőséget kaptak dolgozott a bizonyítási vágy, ez pedig egy hatalmas kiütést eredményezett. Az 53. percben Króner saját kapuja után a vendégek hálóját is megzörgette, majd bő tíz percre rá a csereként beálló Kulcsár is eredményes tudott lenni. A mintegy 1500 kilátogató szurkoló nagy ovációval köszöntötte Dombi Tibort pályára lépése alkalmából, míg az i-re a pontot Sidibe tette fel a 78. percben.

Az NB I listavezetője tehát nagyon lelépte az NB II éllovasát, összesítésben 9-2-vel lépett tovább a Loki.

További mérkőzések:
03.26. 18:00 Diósgyőri VTK - Lombard Pápa
03.26. 18:00 Győri ETO - MTK Budapest
03.26. 18:00 Újpest - Pécs

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése