2014. március 25., kedd

Elképesztő gólgyártás: 50 találatnál tart a Salzburg duója!

A minap már beszámoltunk róla, hogy irgalmatlan módon leigázta az osztrák Bundesliga teljes mezőnyét a Red Bull Salzburg, mely nyolc fordulóval a vége előtt vált bajnokká. A csapatnak van két egészen kiváló gólvágója Jonathan Soriano és Allan személyében. A duó immáron 50 gólnál tart a bajnokságban, statisztikáik egyszerűen pedig lenyűgözőek. 

Nem ritkaság az, ha egy csapatban húsz gól felett rúg egy játékos, a házi gólkirály, ám arra igen ritkán lehet példát találni, hogy a gólok száma így megoszlik két kiváló játékos között és egyikőjük nem nyomja el a másikat. Soriano és Allan egymás ellen vívnak párbajt az osztrák gólkirályi címért, ám ha a helyzet úgy adja nem röstellik a másiknak lepasszolni a labdát, ha az jobb helyzetben van.

A góllövőlistát a 28 esztendős Jonathan Soriano vezeti 26 bajnoki góllal, melyet mindössze 20 mérkőzésen szorgoskodott össze, ha pedig ez nem lenne elég, 14 gólpassz is ott áll a statisztikákban a neve mellett. Soriano az Espanyol nevelése, Salzburgba pedig a Barcelona B csapatától érkezett, ahol 79 mérkőzésen 54 alkalommal tudott eredményes lenni. Sokan felsóhajtanak, hogy de hát az "csak" a spanyol második vonal, jelen esetben pedig az osztrák pontvadászat, igen ám, de az Európa Ligában is fantasztikusan szerepelt a spanyol, aki 9 mérkőzésen 11 gólt és 4 gólpasszt jegyez. A szezon egészét figyelembe véve Soriano 32 mérkőzésen 42 gólt és 20 gólpasszt tudhat magáénak, ami lenyűgöző.

A góllövőlista második helyezettje a 24 esztendős brazil Alan, aki 22 mérkőzésen 24 gólt és 7 gólpasszt jegyez a bajnokságban. Európába 2010-ben tette át székhelyét, nevelőegyüttesétől a Fluminense gárdájától, s azóta mondhatni ontja a gólokat, szépen beépült a csapatba. Az Európa Ligában az ő teljesítménye jóval szerényebb, mind csatártársáé, 4 gólja mellé 7 gólpassz párosul, persze ez sem akár milyen mutató. Összességében a szezon egészét és minden sorozatot figyelembe véve Alan 36 mérkőzésen 32 gólt és 17 gólpasszt tud felmutatni.

Végül pedig nem futhatunk el Sadio Mané teljesítménye mellett sem, a mindössze 21 esztendős szenegáli bombaként robbant be a köztudatba, idén minden sorozatot figyelembe véve 42 meccsen 20 gólja és 16 gólpassza van! Mané fél után fél Európa érdeklődik, erről ide kattintva olvashattok részletesebben.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése