2014. március 25., kedd

Bundesliga: A Ruhr Derby mellett bajnokavatás várható - előzetes

Igaz, hogy csupán kedd van és most fejeződött be a hétvégi forduló, ám Németország és főként a Ruhr futballázban ég, a régió ma sárgába és kékbe öltözik, ugyanis jön a Revierderby az egyik legősibb és legnagyszerűbb rangadó a Bundesliga történetében. Emellett persze nem szaladhatunk el a Bayern München berlini vendégjátéka mellett, Pep Guardiola győzelem esetén első bajnoki címét ünnepelheti! Merjük azt mondani, hogy München sem ég futballázban...? 

Négy mérkőzés egy időpontban a magyar számára nagy gonddal! A bajnokavatás lehetősége, illetve hatalmas valószínűsége miatt az Eurosport 2 ugyanis nem a Ruhr Derbyt fogja adni, hanem a Bayern München mérkőzését. A közvetítési jog ugye hazánkban csakis az Eurosport kezébe van, így két kiváló mérkőzés, esemény közül csak egyet láthatunk.

A Bayern München ha nyer mindenképpen bajnoki címet ünnepelhet Berlinben, de egy esetleges botlás is diadalmat jelenthet, ez függ a Ruhr Derby végeredményétől, a második és a harmadik helyezett csatájától. A sereghajtó Braunschweig az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodna a Mainz ellenében , mely biztosan nem adja könnyen a bőrét, hiszen ott állnak a nemzetközi kupaindulás kapujában. A Werder Bremen hat pontnyira van a kiesőzónától, míg ellenfele a Wolfsburg az Európa Liga indulás mellett még a Bajnokok Ligája iránmyába is kacsintgathat.

Végül pedig a Ruhr Derby, melyről a későbbiekben, a délután folyamán egy részletes cikkel jelentkezünk, bemutatva a párharc történetét.

Kedd
márc. 25. 20:00 Hertha BSC - Bayern München (Eurosport 2)
márc. 25. 20:00 Braunschweig - Mainz
márc. 25. 20:00 Werder Bremen - Wolfsburg
márc. 25. 20:00 Borussia Dortmund - Schalke 04

A Frankfurt hat pontos biztos távolból figyeli a kiesőzónát, míg a Mönchengladbach két pontnyira van a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helytől, így számukra a mérkőzés életbevágóan fontos lesz. igazi hat pontos kiesési rangadó vár  Nürnberg és a Stuttgart csapatára, ám a házigazda négy meccses veretlenségi sorozatban van, így a vendégek bizakodóak lehetnek. A Hoffenheim és a Hannover összecsapása két masszív középcsapat párharcát hozza, míg a Hamburg és a Freiburg csakúgy mint a fentebb említett páros hat pontos kiesési derbit vív majd. nem lesz tehát izgalommentes ez a forduló sem.

Szerda
márc. 26. 20:00 Frankfurt - Mönchengladbach
márc. 26. 20:00 Augsburg - Bayer Leverkusen (Eurosport 2)
márc. 26. 20:00 FC Nürnberg - VfB Stuttgart
márc. 26. 20:00 Hoffenheim - Hannover 96
márc. 26. 20:00 Hamburger SV - Freiburg

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése