2014. március 7., péntek

La Liga: Kötelező siker előtt az éllovas trió - előzetes

Ha hétvége akkor La Liga, ez a jelmondata a spanyol futball szerelmeseinek. Nos, ezen fanatikusok nem fognak unatkozni, ugyanis a 27. forduló három napra felosztva számtalan televíziós meccsel jelentkezik hazánkban. Pályán lesz a bajnoki elsőségért harcoló trió, életben maradásért küzd hazai környezetben a Betis.   

Ritka pillanat, de igaz, a forduló nyitómérkőzésén szombaton 16 órakor lép majd pályára az FC Barcelona, mely mellőzni kényszerül két kiváló védőjét Puyol és Pique személyében, ám a győzelem kötelező a kiesőzónában tartózkodó Valladolid ellenében. A Betis meccsről meccsre az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat, így hazai környezetben csakis a győzelem az elfogadható számukra a Getafe legjobbjaival szemben. Az utóbbi hetekben bukdácsoló "Matracosok" a Celta vendégei lesznek, míg az újoncként kiváló szezont futó és nemzetközi kupaindulásért harcoló Villareal a Granada ellen brillírozna.

Szombat:
márc. 8. 16:00 Valladolid - Barcelona (Sport 2)
márc. 8. 18:00 Betis - Getafe
márc. 8. 20:00 Celta Vigo - Atlético Madrid (Sport 2)
márc. 8. 22:00 Granada - Villarreal (Sport 2)

A vasárnapot katalán földön kezdik majd délidőben, mikor is az Espanyol az Elche csapatát fogadja, majd ezt a meccset követi 17 órakor a kiesőzóna szélén táncoló Almeria és az utóbbi hetekben szép és eredményes játékot mutató Sevilla összecsapása. Este pályára lép a Real Madrid, mely listavezetőként fogadhatja a Levante csapatát, mely utóbbi öt meccsén nem talált legyőzőre. A játéknapot egy hatalmas rangadó zárja a Valencia és az Athletic Bilbao részvételével.

Vasárnap:
márc. 9. 12:00 Espanyol - Elche
márc. 9. 17:00 Almería - Sevilla
márc. 9. 19:00 Real Madrid - Levante (Sport 1)
márc. 9. 21:00 Valencia - Athletic Bilbao (Sport 1)

A forduló zárása hétfőre marad, egészen pontosan két mérkőzéssel fűszerezve. Előbb az Osasuna és a Málaga csap majd össze és ki gondolta volna, hogy ezt az összecsapást Vadócz egykori csapata várja előrébb, ami a tabellán elfoglalt helyet illeti. A forduló zárómeccse a Real Sociedad és a Rayo összecsapása lesz, előbbi a nemzetközi kupaindulásért küzd, míg utóbbi a bennmaradást harcolná ki, illetve tenne felé agy lépést.

Hétfő:
márc. 10. 20:00 Osasuna - Málaga
márc. 10. 22:00 Real Sociedad - Rayo Vallecano (Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése