2014. március 7., péntek

Felemás hétvége! - Egyszerre lesz Premier League és FA-kupa - előzetes

Hétvégén ismételten felpezsdül a futballélet Angliában, ha pedig felpezsdül, akkor visznek bele egy jó nagy kuszaságot, ugyanis mindössze öt Premier League meccset rendeznek meg, ennek oka az FA-kupa, melynek negyeddöntői szintén ezen a hétvégén kerülnek megrendezésre. Ami lehet az borul, megérjük kapkodni a fejünket, hogy ki mikor pótolja majd elmaradt bajnoki meccseit, egy azonban biztos, remek mérkőzések híján ezen a hétvégén sem leszünk. 

A Manchester United számára kötelező győzelem vár a Gera Zoltánt is foglalkoztató Est Brom otthonában, amennyiben Moyes legényei elbuknak, a nemzetközi porond, messzebb lesz, mint Makó a távoli Jeruzsálemtől.  Igazi hat pontos kiesési derbit vív majd az utolsó Fulham és az egy hellyel előtte serénykedő Cardiff City. A Palace a Sputhamtpon legjobbjait látja vendégül, míg a Norwich és a Stoke alsóházi derbit vív egymással. A játéknap zárómeccse egyben a forduló rangadója. Vajon a Spurs és Adebayor képes lesz-e megállítani a Mourinho vezette listavezetőt a Chelsea csapatát, mely négy pontos előnyt épített ki magának az utóbbi hetekben. A közvetlen riválisok küzöl senki sem játszik bajnokit.

A Premier League 29. fordulójának menetrendje:
márc. 8. 13:45 West Bromwich - Manchester United (Digi Sport 1)
márc. 8. 16:00 Cardiff - Fulham
márc. 8. 16:00 Crystal Palace - Southampton(Digi Sport 1)
márc. 8. 16:00 Norwich - Stoke
márc. 8. 18:30 Chelsea - Tottenham  (Digi Sport 1)

Immáron csak nyolc együttes van talpon az FA-kupában, ez a szám pedig négyre csökken majd vasárnap estére. A legnagyobb rangadó egyértelműen az Arsenal és az Everton csatája lesz, az izgalom szinte garantált. Alacsonyabb ligás csapatok küzdelmét hozza majd a Sheffied United és a Charlton összecsapása, míg a Hull a kupaspecialista Sunderland elé tornyosul majd. Zárásként a City hazai környezetben fogadja a Wigan csapatát, az első felmerülő kérdés, vajon ezúttal is öt felett gurítanak Pellegrini fiai?

FA-kupa negyeddöntők:
márc. 8. 13:45 Arsenal - Everton (Sport 2)
márc. 9. 13:00 Sheffield United - Charlton Athletic
márc. 9. 15:00 Hull - Sunderland AFC (Sport 1)
márc. 9. 17:05 Manchester City - Wigan (Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése