2014. február 16., vasárnap

Szép gólokkal aratott Napoli siker

Folytatódtak a küzdelmek az olasz labdarúgó-bajnokságban, mely ezen a hétvégén a 24. fordulót tapossa. Vasárnap délután az újonc Sassuolo otthonában vendégszerepelt a Napoli és aratott magabiztos győzelmet. Gálázott a Parma, hat gólos meccsen remizett idegenben az Udinese. 

Sassuolo - Napoli 0-2 (0-1)
G: - ill. Dzemaili (37.), Insigne (56.)
Hamar, már a 8. percben vezetést szerezhettek volna a vendégek, ám Hamsik remekegyéni akcióját egy kapu mellé lőtt labdával fejezte be. A 32. percben Higuain előtt adódott lehetőség, ám az argentin nem tudott túljárni Pegolo eszén. Öt perccel később aztán már Pegole is tehetetlen volt, a második hullámban érkező Dzemaili remek kapáslövést bemutatva juttatta a labdát a kapu jobb alsó sarkába. A második játékrész elején aztán megduplázta előnyét a nápolyi együttes, miután Insigne érkezett remekül és tekert látványosan a jobb felsőbe. Az első komolyabb hazai helyzetet a 69. percben jegyezhettük fel, ám amilyen jó helyzetben találta magát Zaza, annyira elpuskázta azt. A vendégek védelme remekül kikapcsolta Berardit, aki igaándiból helyzetbe sem került. A végjátékban aztán Mertens, Dzemaili és Insigne is gólt szerezhetett volna, ám vagy a pontatlanság, vagy pedig a kapuvédő Pegolo útját állta Benítez fiainak. A Napoli stabilan őrzi harmadik helyét és ott van a két meccsel kevesebbet játszó AS Roma nyakán, míg az újonc bizony-bizony liga utolsó a Catania és a Livorno győzelmét követően. 

Atalanta - Parma 0-4 (0-1)
G: - ill. Molinaro (9.), Benalouane (74.-öngól), Cassano (77.), Schelotto (90+3.)
Idegenben aratott kiütéses győzelmet a Parma, mely Molinaro 9. percben szerzett góljával hamar vezetésre tett szert Bergamóban. Minden hazai próbálkozás hiábavalónak bizonyult, gólt nem sikerült akasztani Mirante kapujába. Hazai játékos azonban jegyzett gólt, a 74. percben Benalouane saját kapuját vette be. Három perccel később aztán Cassano is eredményes tudott lenni, ezzel pedig végképp elkélt a három pont sorsa. A lúd azonban még nem volt elég kövér, a hosszabbítás harmadik percében Schelotto  állította be a végeredményt. Győtelmével a Parma komoly szándékokat jelzett, bizony közel a nemzetközi kupaindulás, míg az Atalanta magabiztos tagja az alsóháznak, ám a kiesés nem fenyegeti.

Genoa - Udinese 3-3 (1-2)
G: Konate (45+1.), Gilardino (69., 79.) ill. Basta (35.), Fernandes (40.), Muriel (48.-büntető)
Kaotikus és egyben izgalmas párharcot vívott egymással a Genoa és az Udinese. A találkozó nem szűkölködött a fordulatokban, sem pedig a gólokban. Az első félidő véghajrája nem a hazaiaknak kedvezett, Basta és Fernandes révén öt perc alatt két gólos előnyt alakított ki az udinei egylet, ám a rendes játékidő utolsó pillanatában egy gól formájában, melyet Konate jegyzett felcsillant a reménysugár. A második félidőben aztán gyorsan elhalványult, ugyanis nem kellett eltelnie három percnek és büntetőből újabb gólt szerzett a vendég gárda Muriel révén. A végjáték aztán Gilardino nevével fonódott össze, a 31 esztendős válogatott csatár előbb a 69., majd a 79. percben is eredményes tudott lenni, mellyel a Genoa nagy nehezen otthon tartott egy bajnoki pontot. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése