2014. február 16., vasárnap

Hármat gurított a Juve, kínos Lazio bukta

Papiforma győzelmet aratott a Juventus a Chievo ellenében, mely nem tudta összehangolni a védekezés és a támadás egyvelegét. Jól húzták a zsugát a kiesőjelöltek, a Catania mondhatni átgázolt a Lazio csapatán, míg a Livorno a Cagliari vendégségét rontotta el. 

Juventus - Chievo 3-1 (2-0)
G: Asamoah (17.), Marchihio (29.), Llorente (58.) ill. Caceres (51.-öngól)
Mondhatni félgőzzel aratott könnyed győzelmet a Juventus mely Asamoah révén a 17. percben vette be először a veronai csapat kapuját. A gólpasszt Llorrente jegyezte,  a a ghánai pedig hatalmas gólt akasztott az Agazzi mögött elterülő hálóba. A 29. percben aztán Marchisio következett, egy távoli szabadrúgást nem tudott fogni, csak kiütni Agazzi, a szemfüles olasz pedig jókor volt jó helyen és lecsapott a kínálkozó lehetőségre. A Chievo nem tudott veszélyes támadásokat vezetni, a csapat ereje kimerült a védekezésben. Ennek ellenére a második félidő elején szépíteni tudtak a vendégek, igaz a gólhoz nem sok közük volt,  ugyanis balszerencsés mozdulattal Caceres a hazaiak uruguayi védőjének neve mellé került a gól. A sovány előny tudatában egy fokozattal feljebb kapcsoltak Conte tanítványai, melynek vége egy Llorente gól lett az 58. percben, miután Pirlo remek labdát varázsolt a spanyol elé. Győzelmével a Juve továbbra is toronymagasan első és csúcsok megdöntésére készülhet a következő fordulókban, míg a Chievo utolsó előtti és kieső.

Catania - Lazio 3-1 (1-1)
G: Izco (1.), Spolli (48.), Perizzi (58.) ill. Mauri (45+1.)
Kínos vereségbe szaladt bele a fővárosi együttes, mely már az első percben hátrányba került Izco révén. Az első játékrész hosszabbításában még Mauri egalizálni tudott, ám a második félidőben nem volt kegyelem, a hazaiak tíz perc leforgása alatt elintézték a meccset, miután Spolli és Petuzzi is eredményes tudott lenni. Győzelmével a Catania egy pontra van a bennmaradást jelentő 17. helytől, míg a Lazio tizedik.

Cagliari - Livorno  1-2 (0-1)
G: Nene (64.) ill. Emerson (44.), Paulinho (53.-büntető)
Kiállítva: Conti (71.) ill. Ceccherini (85.), Benassi (90+1.)
Három gól és három piros, hosszú idő után elmozdult a kiesőzónából a Livorno, mely a Cagliari vendégeként játszotta el a rossz vendég szerepét. Emerson az első féidó hajrájában szerzett vezetést, majd Paulinho büntetőből volt eredményes a második játékrész elején. A hazaiak Nene révén szépítettek, hogy aztán jöhessen az izgalmas végjáték, mely gólt nem, de helyzeteket és kiállításokat szép számmal hozott. Előbb a hazaiak fogyatkoztak meg a 71. percben, ám a Livorno ezt a statisztikai mutatót sem szerette volna elbukni, így a végjátékban kétszer is villant a piros, Ceccherini és Benassi pedig hamarabb vonulhatott az öltözőbe.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése