2014. február 16., vasárnap

FA-kupa: Az Arsenal kilőtte a sorozatból a Liverpoolt

Visszavágott csúfos bajnoki vereségéért az Arsenal, mely vasárnap este az FA-kupa 5. fordulójában elütötte a továbbjutástól a Liverpool gárdáját. A lefújás pillanatában hatalmas volt az öröm az Emiratesben. 

Arsenal - Liverpool 2-1 (1-0)
G: Oxlade-Chamberlain (16.), Podolski (47.) ill. Gerrard (59.-büntető)

Hiába volt több lehetősége és uralta a pálya egyes területeit a a Liverpool, ezen az estén az Arsenal volt a pontosabb együttes, ez pedig két gólt és továbbjutást jelentett a londoniak számára. A 16. percben Oxlade-Chamberlain borzolta a vendégek kedélyeit és ugrasztotta talpra az Emirates közönségét, miután a labdát a Jones mögött tátongó kalitkába juttatta. Webb játékvezető igyekezett csírájában elfojtani a durvaságot, így ennek jegyében az első félidőben öt sárgát is kiosztott.  

A második játékrész rémesen kezdődött vendég szemszögből, ám annál örömtelibben a londoni szurkolóknak, akik a 47. percben ismételten gólt ünnepelhettek. Ezúttal is Oxlade-Chamberlain volt a középpontban, az angol támadó gurította vissza a labdát Podolskinak, aki érkezett és Jones szeme között a kapuba bombázott. Az 59. percben visszatért a remény a vörös szívekbe, ugyanis büntetőhöz jutott a pool, melyet a klubhű veterán középpályás Gerrard a tőle megszokott magabiztossággal értékesített. Hiába ütötte a gyeplőt, s az istrángot egyaránt a vendég együttes, újabb gólt és újrajátszást sem sikerült kiharcolni, így a nyolc közé az "Ágyúsok" léptek. Nem szép dolgo egy játékost okolni, ám mondhatjuk, hogy Sturridge lábában maradt a továbbjutás, az angol csatár sokat hibázott remek helyzetekben.

Nagyot fordult tehát a világ egy hét leforgása alatt, azonban a föld továbbra is gömbölyű, a labda pedig gurul...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése