2014. február 16., vasárnap

Real henger CR7 nélkül

Könnyed győzelmet aratott a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi játéknapján, a városi rivális Getafe otthonában. Az utazás "hossza" ezúttal tehát nem okozhatott fáradságot, míg Ronaldo hiánya sem jelentett gondot. A három bajnoki pont azt jelenti, hogy továbbra is második a királyi csapat ugyan annyi pontot számlál, mint a listavezető Barcelona és a jelenleg bronzérmes Atletico. Tovább folytatódik tehát a nüanszok viadala...  

Getafe - Real Madrid 0-3 (0-2)
G: - ill. Jese (5.), Benzema (27.), Modric (66.)
Összességében esélyt sem adott ellenfelének a Real Madrid, mely hamar, már az 5. percben megszerezte a vezetést, így nem kellett görcsössé válnia a csapatnak. A találatot Jese jegyezte, aki Bale átadását követően két védő közt találta meg a rést és lőtte el a labdát a kapu bal oldalába. A 27. percben aztán átírták a hazai eredményjelzőt, miután Di Maria remekbe szabott indítását Benzema váltotta gólra. A két vendég találat között Adrian Calunga mutatott be egy remek egyéni akciót, melynek vége egy blokkoló lábon halt el. A 34. percben aztán Bale próbálkozott, ám pontatlan volt, így nem született meg a harmadik galaktikus gól. A második játékrészre egyetlen találat maradt, ez Modric nevéhez fűződik egy Marcelo passz után. A horvát válogatott irányító nem sokat teketóriázott, 22 méterről eleresztette a lövést, melyre Moya csak késve ért oda, ekkor már a bogyó a hálóval ismerkedett. Győzelmével a Real követte az Atletico Madrid és a Barcelona példáját, a 24. fordulóban mindhárom csapat hozta a kötelezőt. Folytatás egy hét múlva.

Granada - Betis 1-0 (1-0)
G: Piti (31.) ill. -
Kiállítva: D. Benitez (79.) ill. Amaya (90+2.)
Tovább szenved a Betis, mely hétről-hétre közelebb kerül a kieséshez és már-már reménytelen helyzetben vezeti hátulról a spanyol elsőosztályú pontvadászatot. A Granada elleni meccs mondhatni a kötelező győzelem kategóriába kellett volna tartoznia, amennyiben a bennmaradást reális célként kezelik, ez azonban nem így lett. A mérkőzés egyetlen gólját a hazaiak szerezték Piti és Ilori komponálásában. A végjáték igen pirosasra sikeredett, mindkét fél tíz játékossal fejezte be a meccset.

Villareal - Celta Vigo 0-2 (0-0)
G: - ill. Orellana (83.), Nolito (90.)
Péntek este a forduló nyitányán meglepő vereséget szenvedett a Villareal, mely a meccs végén vesztette el a fonalat a Celta ellenében. A meccsre tökéletesen igaz, hogy ilyen, amikor egy sárga tengeralattjáró otthon torpedózza meg önmagát. A hazaiak büntetésre is számíthatnak, ugyanis egy elkeseredett hazai fanatikus könnygázgránátot dobott a vendégek kapuja elé, ez végett a játékvezető megszakította a meccset és kis ideig az öltözőfolyosóra vezényelte a feleket.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése