2014. február 11., kedd

Premier League: Újabb nagy megmérettetés előtt Wenger és Moyes csapata - előzetes

Újabb hétközi forduló köszönt be az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) küzdelmeiben, mely a 26. fordulóhoz érkezett. Remek párharcoknak ezúttal sem leszünk híján, ám üröm az örömben, hogy az egyidejűleg rendezett párharcok miatt mindössze két meccset láthatunk majd a televízióban. 

Kedden négy mérkőzéssel jelentkezik a világ egyik ha nem a legerősebb bajnoksága. A harc továbbra is kiélezett mind a bajnoki címért, mind pedig a nemzetközi kupaindulásért folytatott helyekért, Nem szabad megfeledkeznünk az alsóházról, mely komplett kiesőzónának mondható, hiszen a tizedik és a huszadik helyezett gárda között mindössze hét pont különbség található, ezáltal pedig kiesési rangadónak aposztrofálható az újonc Cardiff City és a viszonylagos biztonságérzetben helyet foglaló Aston Villa, mely Walesbe utazik. A 15. és a 16. helyezett csatáját hozza a West Ham és a Norwich összecsapása , a két csapat menekül a kiesőzóna elől, igazi hat pontos meccs lesz ez a párharc. A 11. Hull City azt a Southamptont fogadhatja, mely a szakadékot jelenti az alsóhát és a felsőház közt kilenc pontnyi különbségével. A nap legjobban várt meccse a Chelsea vendégjátéka lesz a West Brom ellenében, mi magyarok pedig bizakodhatunk, hogy Gera Zoltán ott lesz a pályán. A listavezető számára tehát egy kötelező győzelem következik, ám soha senki nem mehet biztosra a fociban...

Hat mérkőzés marad szerdára, mikor is a forduló rangadóján Londonban megmérettetik Wenger és Moyes csapata az Arsenal és a Manchester United, két csapat, mely az utóbbi időben több sebből vérzik. Első ránézésre könnyűnek ígérkező meccs vár az Evertonra, mely a Palace gárdáját fogadja, míg a tabellán elfoglalt helyekre nézve szomszédvári rangadót vív majd az edzőmenesztésen áteső Swansea és a Stoke. Az utóbbi két fordulóban nyeretlen Manchester City a  Sunderland ellenében javíthat.

Kiváló meccsnek ígérkezik a Newcastle és a Tottenham összecsapása, ahol a tét a nemzetközi kupaindulást jelentő helyeket jelenti. A "Szarkák" az utolsó szalmaszálakba kapaszkodnak, míg a Spurs tartaná jónak mondható pozícióját. A forduló zárómeccse a sereghajtó Fulham és a negyedik Liverpool összecsapása lesz, a "vörösök" formáját elnézve, akár egy szép zakó is kilátásban van a Fulham számára hazai környezetben.

Kedd:
20:45 Cardiff City - Aston Villa
20:45 West Ham United - Norwich City
20:45 Hull City - Southampton
21:00 West Bromwich - Chelsea (Digi Sport 2)

Szerda:
20:45 Arsenal - Manchester United (Digi Sport 1)
20:45 Stoke  City - Swansea
20:45 Everton - Crystal Palace
20:45 Manchester City - Sunderland AFC
20:45 Newcastle United - Tottenham
21:00 Fulham - Liverpool

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése