2013. december 7., szombat

Kikapott a Chelsea, pontokat vesztett a Manchester City

Meglepetések sorát hozta a délután a Premier Leagueban, vagy fogalmazhatnánk úgy: Ágyúsoknak áll a zászló! Az eredmények alakulása a listavezető malmára hajtja a vizet, a Chelsea óriási meglepetésre kikapott, míg a Manchester City újból pontokat hullajtott idegenben. 

Kevesen adtak esélyt a Stoke csapatának, ez jelzi a csapat 6,5-ös szorzója hazai környezetben. A papírforma azonban azért van hogy felborítsák, ez történt ma a Britannia Stadionban. Bár a 9. percben még Schürrle révén Jose Mourinho legénysége szerezte meg a vezetést, a folytatás nem lett ennyire sima. Hiába a labdabirtoklás és hiába a több helyzet, a Stoke ma megmutatta, hogyan kell szívből focizni, egymásért és a szurkolókért hajtani. A félidő zárása előtt Crouch gólja okozott hangrobbanást, melynek köszönhetően 1-1-es döntetlennel vonultak a felek az öltözőbe. A fordulást követően aztán még nagyobb lett a hazaiak öröme, ugyanis Ireland talált Cech kapujába, melynek eredménye képen már a Stoke vezetett. Az ünneplés azonban nem tartott sokáig, Schürrle másodszor is betalált, ezzel pedig ismét döntetlen állt az eredményjelzőn. Mikor már úgy tűnt. döntetlennel zárul a meccs, jött Assaidi  és Ireland passzát követően a kapuba talált. Az igen csak hosszúra nyúló hosszabbítást kibírták a hazaiak, így óriási meglepetést okozva legyőzték a Chelsea csapatát. A Mourinho csapat számára már voltak intő jelek, hét közben a Sunderland lőtt nekik hármat, igaz akkor még tudtak lőni négyet, így zsebben voltak a pontok. Most nem...

A hétvége egyik legnagyobb derbijének számított a "Szentek" és a "Polgárok" összecsapása. Ahogyan arra számítani lehetett, a szezon meglepetéscsapata nem feltett kézzel érkezett, ám ennek ellenére hamar, már a 10. percben hátrányba került, mikor is Agüero zörgette meg a hálót. A gól nem fogta meg a hazaiakat, akik a játékrész zárása előtt egyenlíteni tudtak. A nyáron érkező Osvaldo lőtt elképesztően nagy gólt, melyet minden bizonnyal sokáig mutogatni fognak majd a különféle összefoglalókban. A második félidőben nem született gól, az összképet figyelembe véve pedig megállapíthatjuk, bőven megérdemelte az egy pontot a Southamton, sőt örüljön a City, hogy nem nullával ment haza.

A hét közben diadalmaskodni tudó Crystal Palace megérezte a győzelem édes ízét, ezt pedig az újon Cardiff bánta, mely két gólos vereségbe futott bele. A hetet még sereghajtóként kezdte a Palace, most azonban hat ponttal gazdagabb és a kiesőzóna peremére került, így szívhatnak kis friss levegőt a következő meccsig.

Stoke City - Chelsea 3-2 (1-1)
G: Crouch (42.), Ireland (50.), Assaidi (90.) ill. Schürrle (9., 53.)

Southampton - Manchester City 1-1 (1-1)
G: Osvaldo (42.) ill. Agüero (10.)

Crystal Palace - Cardiff City 2-0 (1-0)
G: Jerome (6.), Chamakh (57.) ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése